Красимир Иванчев: Само оправдания чухме от правителството относно бранша

1
"350 хиляди да имаш да получаваш от държавата си и 1 лев да не получиш. Това е не само неразбиране, това е умишлен рекет", категоричен е Атанас Карагеоргиев
"350 хиляди да имаш да получаваш от държавата си и 1 лев да не получиш. Това е не само неразбиране, това е умишлен рекет", категоричен е Атанас Карагеоргиев Видео: Bulgaria ON AIR

Хотелиери по Черноморието все още чакат обещаните им от държавата Ковид помощи

Извън туристическите дестинации, хотелите в много градове въобще не са успели да се възползват от мярката за компенсация. Туристическият бранш настоява за удължаване на мерките до края на годината, разкрива Bulgaria ON AIR.

Атанас Карагеоргиев е управител на хотел по Северното Черноморие. Споделя, че никога ситуацията не е била толкова тежка.

"В момента държавата, вместо да ни е майка, тя ни е мащеха. 350 хиляди да имаш да получаваш от държавата си и 1 лев да не получиш. Това е не само неразбиране, това е умишлен рекет", категоричен е хотелиерът.

Той продължава да трупа кредити, за да спаси бизнеса си. Изгубил е вяра в подкрепата от държавата.

"Аз не вярвам в тези мерки. Мерките, които програмите и които съм спечелил, не плащат. Това е заблуда, нищо сериозно няма", допълни той.

Хотелиерите се надяват мерките да бъдат изплатени по предназначение, но не са особено обнадеждени в настоящата политическа криза.

"Помощта е помощ, когато е необходима. Оправданията бяха, че нямат хора, че било еди какво си", коментира председателят на СХР - Русе Красимир Иванчев.

Според БХРА хотелиерите са особено ощетени.

"Хотелиерството не беше компенсирано по никакъв начин. Те не получиха субсидия. Нищо, освен подпомагането на работната сила", добави Атанас Димитров от БХРА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

МЗ предупреждава:
- Не си поставяйте диагнози в Гугъл. Вместо това се обадете на личния си лекар да ви прегледа по телефона.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари