Краси Георгиев приключи 55-часовия си маратон!

0

Ултрамаратонецът Краси Георгиев приключи 55-часовия си маратон!

Спортистът тича от петък в 10:00 часа сутринта до днес, 17 часа. Стотици пловдивчани се стекоха в Цар-Симеоновата градина, за да подкрепят ултрамаратонеца в неговата кауза - помощ на децата с онкозаболявания и идеята да провокира колкото се може повече хора да се движат. Десетки потичаха рамо до рамо с него, информира Traffic News. 

Независимо от това, че цял ден днес в Пловдив се сипе дъжд, доказалият се ултрамаратонец е несломим.

Краси е тичал през цялата нощ, рано сутринта много хора се присъединиха към него. Димитрина Сивкова – физиотерапевт на маратонеца, сподели, че е имал лек проблем с коляното през нощта и се е наложило да го превържат. През изминалата нощ е имал две почивки за сън – по 30 минути, но следващите почивки ще са по-кратки. Снощи се е хранил с пилешка супа.

Краси Георгиев впечатли с постиженията си на едни от най-трудните ултрамаратони в света, сред които определяният за най-тежък  - „Бедуотър 135” в Долината на смъртта в САЩ. Наред с предизвикателствата, Краси подкрепя и значими каузи. С последното си събитие “36 часа” той събра пари за 26 деца, преборили онкологични заболявания, които заминаха за “Игри за победители” в Москва, където спечелиха 27 медала.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари