Красен Станчев: Не зная дали ще успеят да отнемат лиценза на "Лукойл" за пристанище "Росенец"

0
Той прогнозира, че ще има дела
Той прогнозира, че ще има дела Снимка: БНТ

Той прогнозира, че ще има дела

Не зная дали управляващите ще успеят да отнемат лиценза на "Лукойл" за пристанище "Росенец", тъй като има подписан концесионен договор, който не е оспорван. По член 120 от Закона за задълженията и договорите всеки договор е закон за страните, които са го сключили, ако не противоречи на друг закон. Аз не виждам на какво противоречи този договор. Това заяви в "Още от деня" по БНТ доц. Красен Станчев, икономист, преподавател в СУ "Св. Климент Охридски".

"Юрисдикцията на ЕС изключва екстериториалност. Доколкото разбирам на "Росенец" няма екстериториалност", обясни той.

Ембаргото, наложено от Брюксел към Русия, засяга продукти и дейности, търговски сделки и т.н. Специално за "Лукойл" и тръбопровода към Унгария има дерогация до края на следващата година. Така че дейността на "Лукойл" като внос на суров петрол от Русия е освободена от забрани. Санкциите обикновено са за компании и индивиди. Световни санкции спрямо "Лукойл" няма и не виждам на какво законово основание може да се направи закон, който да отмени подписания договор, отбеляза доц. Станчев.

Прогнозира, че ще има дела. Когато се тръгне радикално на изземване на собственост, следващите инвеститори в по-големи подобни предприятия винаги ще внимават във връзка с това, което е произтекло с предишния договор, предупреди още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари