Красен Кралев оправда Станислав Недков-Стъки, че е вземал над 200 000 годишно от спортното министерство

0
Преди изборите Министерството на младежта и спорта е раздало 5 млн. лв. по съмнителен начин
Преди изборите Министерството на младежта и спорта е раздало 5 млн. лв. по съмнителен начин Снимка: БГНЕС

Преди изборите Министерството на младежта и спорта е раздало 5 млн. лв. по съмнителен начин

"Знам, че спортното министерство не е злоупотребило по никакъв начин. Най-добрите са били избирани. Това е една от най-добрите ни кампании. Няма да позволя да очерняте свършеното от нас". Това каза бившият министър на спорта, предаде Евроком.

Преди изборите Министерството на младежта и спорта е раздало 5 млн. лв. по меко казано съмнителен начин при подбора на фирмите. Това каза в изявление говорителят на Министерски съвет Антон Кутев.

"Става дума за пари, които би трябвало да бъдат давани за младежки дейности, за превенция на хазарта и на наркотични зависимости. Има фирми, които през цялото време печелят с почти идентични и еднакви проекти. Тоест всяка една година има сдружения, които по един и същи начин и с един и същ проект си взимат пари вече пета година. Прави впечатление, че проектите, които печелят тази година, голяма част от тях са до такава степен сходни, че спокойно можем да кажем, че са печатани на един и същи принтер, подозирам, че принтерът се намира в самото министерство", допълни Кутев.

Кутев уточни, че от четирите НПО-та, които са спечелили големите суми от 670 000 лв., три са свързани с Петър Коларов. "Той работи в медия. Три от финансиранията са свързани с едно лице. Става дума за над 2 милиона лева само за тази година, които са отишли в НПО, в които има свързани лица. Тоест един човек най-вероятно е управлявал цялата работа.

Част от финансиранията към НПО-тата са всъщност на спортни дейности. Спомена се, че през всички тези години "ИПОН" е взимал пари по Програмата за неправителствените организации, въпреки че е спортен клуб.

Другият спортен клуб, който е бил финансиран през цялото време като спортен клуб, става дума за ММА, става дума за Станислав Недков - Стъки. Освен че е взимал по 200 000 лв. годишно за финансиране на спортния клуб, а накрая взима и 220 000 вече като НПО, от които 120 000 лв. само през тази година.

'"С тези над 1 милион лева финансирането, което Стъки е получил, може да разберете защо протестира пред президентството, а не пред Министерството на спорта", допълни Кутев.

Той подчерта, че оттук нататък не трябва да се допуска пари да бъдат раздавани по този начин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Не може да ядеш кисело зеле и фасул, пък да очакваш Тиха и свята нощ.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари