Красавици вдъхнаха кураж на българи в тежко положение

0
Визитите на момичетата могат да бъдат вдъхновяващи за хората с проблеми
Визитите на момичетата могат да бъдат вдъхновяващи за хората с проблеми Видео: BULGARIA ON AIR

Животът на красавиците не е лесен никъде по света.

Всеки ден те трябва да доказват, че зад красивата външност се крие интелект и душа. Моделът и телевизионен водещ Гери Дончева, ''Мис Глобал 2018'' София Инг и втората подгласничка на ''Мис Глобал 2018'' Тамила Хаджаева са на благотворителна мисия в България.

"Посетихме 3 сиропиталища в Стара Загора, Драгоман и София. Подарихме на децата базови неща като закуски и плодове. Посетихме и много културни мероприятия като Фестивала на розата в Казаналък. Посетихме също училището за деца с нарушено зрение във Варна и резиденцията за възрастни в Банкя", каза ''Мис Глобал 2018'' София Инг в "България сутрин".

А Гери Дончева е убедена, че визитите на момичетата могат да бъдат вдъхновяващи за хората в тежко положение.

"Когато се явих на този конкурс преди 4 години и бях част от коронованите момичета, половин година по-късно ходихме на благотворителна мисия в Камбоджа, Виетнам и Филипините, където прекарах един месец в райони с бедстващи хора. Видях какъв е фокусът на световните медии към едно такова мероприятие и си помислих, че в България също има деца, които изнемогват и би могло да им се помогне. Опитвам се да го превърна в традиция", разказа тя пред Bulgaria ON AIR.

В края на този месец Гери Дончева ще представи своята нова детска книга "Приказни истории - вентилатор".

"В Узбекистан много възрастни хора стоят сами и без грижа. Затова бях много развълнувана да видя това, че възрастните хора в България са в нормални условия. Дори не приличаше на общежитие, а беше като резиденция", каза от своя страна Тамила Хаджаева.

Момичетата признаха, че постоянно са подценявани и всички гледат външността им. След като започнат да говорят с тях обаче, хората се чудели как може красавиците да са толкова умни.

Източник: BULGARIA ON AIR
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари