Край на измамите при продажби на автомобили

1
Облекчава се административната тежест за гражданите и се елиминира възможността за измами и препродажби на МПС
Облекчава се административната тежест за гражданите и се елиминира възможността за измами и препродажби на МПС Снимка: Ройтерс / Архив

Новият информационен портал за свързаност между регистрите на МВР и Нотариалната камара елиминира възможностите за измами и препродажби на коли и други превозни средства.

Национален правен форум, организиран от Нотариалната камара/НК/ на РБ се проведе в София. На него беше представен информационният портал за свързаност между ресурсите на МВР и НК, съгласно разпоредбите на изменения и допълнен Закон за движение по пътищата. Форумът бе открит от председателя на НК Димитър Танев. Участие в събитието взеха комисар Бойко Рановски, нач.отдел „Пътна полиция”в ГДНП, представители на дирекция „Комуникационни и информационни системи” на МВР, на „Информационно обслужване” АД и на фирма „Стоун компютърс”, информира БГНЕС.

Освен облекчаване на административната тежест за гражданите, новият портал елиминира възможността за измами и препродажби на МПС, без да се променят таксите”, коментира председателят на Камарата Димитър Танев.

В лекционната част на форума Бонка Дечева, съдия във ВКС изнесе лекция на тема ”Договор за аренда-страни, предмет, сключване ,вписване”, „Пълномощно”.

Семинарът премина при изключително голям интерес, като в него се включиха близо 300 участника от цялата страна. Във времето за дискусии бяха поставени много актуални въпроси и коментирани конкретни казуси от практиката.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари