Крадат паметници от гробищните паркове в Русе

3
Опечалените близки са оскърбени от този акт
Опечалените близки са оскърбени от този акт Видео: БНТ

Каменни паметници изчезват от гробищните паркове в Русе, сигнализират опечалени близки.

Служителите на Обредния дом знаят за посегателствата и вече са възстановили безвъзмездно част от откраднатите надгробни паметници, информира БНТ.

Екип на телевизията намира гробищния парк в Басарбово обсаден от полиция, защото само за ден оттук са задигнати три паметника. Сред потърпевшите са Величка Гецова и Васила Иванова.

Величка Гецова: Ами няма го паметника. И какво - разочарована, умъчнена, оскърбена. Още един паметник в съседство до нас също е махнат. Какво им пречеше, 35г. стои този паметник. Той не е мраморен, че да ги съблазни да го вземат.

Васила Иванова: Това е кражба, как може ?

Васила Иванова, която открила липсата на паметника преди три месеца заедно с екипа ни видя, че той е възстановен. Затова са се погрижили от Обредния дом.

Васила Иванова: Изненадана съм - голяма. Благодаря, благодаря!

От началото на годината от Обредния дом са монтирали безплатно още три паметника на мястото на откраднатите. От там подозират, че старите каменни паметници се демонтират от недобросъвестни каменоделци. За да спестят средства те ги трошат и използват материала, за да изработят нови монументи. Преди време е бил заловен такъв майстор, уточниха от полицията. А по новите случаи е образувана преписка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари