Кръчмари "присвоиха" страницата на Министерски съвет във "Фейсбук"

0
Находчиви съдържатели на кръчма успяха да си „присвоят“ страницата на Министерския съвет
Находчиви съдържатели на кръчма успяха да си „присвоят“ страницата на Министерския съвет

Находчиви съдържатели на кръчма успяха да си „присвоят“ страницата на Министерския съвет във "Фейсбук".

Те са съумели да я слеят със своята, която е посветена на едноименния им развлекателен комплекс. Резултатът е, че освен, че по този начин са спечелили близо 1000 последователи, тарикатите са променили на практика и работното място на премиера Бойко Борисов, съобщава "Монитор".

 При кликване върху посочената от самия него месторабота – „Министерски съвет“, от личния му профил потребителите до преди броени часове биваха пренасочени към страницата, на която пише, че „Министерски съвет“ всъщност се намира на улица „Галичица“ 37 в столичния квартал „Лозенец“.

Вместо на сградата на „Дондуков“ 1 пък в нея са публикувани куп снимки на комплекса, който разполага с ресторант бар, ВИП зала, фитнес клуб, масажисти и дори сауна и солариум. На началната страница е обявен и ценоразписът на фитнеса, на който без да подозира Борисов вероятно е давал рамо за по-голяма посещаемост.

След като разбрали за проблема, от МС реагирали мигновено и премахнали препратката от профила на премиера. Освен това от там обяснили, че пресслужбата на „Дондуков“ 1 не поддържа официална страница на институцията.

След създаването на профила на Борисов, някой направил такава на МС и започнал да публикува информация за събитията на премиера. Поради съвпадението на наименованието „Министерски съвет“ тя се „вързала“ автоматично към профила на министър-председателя, създавайки линк към себе си от посочената от екипа му месторабота.

А по-късно била слята с кръчмарската страница. Любопитен е и фактът, че от мобилен телефон не се зарежда „обновената“ версия, а предишната, на чиято главна страница се извисява сградата на МС.

Иначе вследствие на „хакерската“ врътка фенове на комплекса в „Лозенец“ са се оказали и редица политици, харесали някога институционалната страница, сред които зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков.

"Фейсбук" страницата на находчивите кръчмари на практика е погълнала изцяло тази на кабинета. Вместо прессъобщения от „Дондуков“ 1, са поместени фотоси и видеоклипове от партита и се рекламират салати.

Вместо Борисов пък, като шеф на „Министерския съвет“ е посочен управителят Емил Халваджийски. Прави впечатление също така, че администраторите са споделили на страницата редица публикации на потребителя Кемил Рамадан Кемал. Както и негова визитка, в която е описан като бизнесмен, който има вилни селища, автокъщи и автомивки, а за капак е и „най-големият производител на пъстърви в Европа“.

Нещо повече твърди се, че Кемал се познавал лично с Рамзан Кадиров, шейха на Дубай – Мохамед и собственика на Манчестър сити - шейх Мансур, който го упълномощил да бъде представител на най-богатия фонд в света. Освен това той бил в „близки отношения и с най-богатия руснак - Алишер Османов“, както и с Ринат Ахмедов и редица други милиардери.

От хвалебствията личи, че именно въпросният предприемач, който очевидно има и политически амбиции, след като е обявил, че е зам.-шеф на партия БНО и умува дали да се кандидатира за президент, е собственик и на комплекса в „Лозенец“.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари