КПКОНПИ извършва проверка в Община Лом

0
Изискват се документи и се снемат обяснения от ръководството на Община Лом и длъжностни лица в общинската администрация
Изискват се документи и се снемат обяснения от ръководството на Община Лом и длъжностни лица в общинската администрация Снимка: КПКОНПИ

Служители от дирекция "Противодействие на корупцията" в Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество и за противодействие на корупцията /КПКОНПИ/ започнаха проверка в Община Лом по постъпила информация за неправомерни действия от лица, заемащи висши публични длъжности, при възлагане на обществени поръчки, съобщиха от комисията

Проверяват се две обществени поръчки, финансирани по Оперативни програми - "Околна среда 2014-2020" на Министерството на околната среда и водите и "Развитие на селските райони 2014-2020" на Държавен фонд "Земеделие", на обща стойност 3 448 510, 50 лв. Поръчките са за проектиране на компостиращи инсталации за разделно сметосъбиране и за саниране на сгради в кметствата на с. Сталийска махала, с. Замфир и с. Долно Линево.

От КПКОНПИ проверяват информацията дали фирмите, избрани формално за изпълнители, не са извършвали възложените им дейности, а те са се изпълнявали реално от дружества, собственост на заместник-кмета на града Валентин Евтимов.

Установено е било, че на същите дружества, негова собственост, в предходни периоди са били възлагани поръчки и договори от страна на Община Лом. По този начин чрез формално избраните изпълнители, приходите от извършените дейности достигали до дружествата със собственик посочения заместник-кмет.

Изискват се документи и се снемат обяснения от ръководството на Община Лом и длъжностни лица в общинската администрация, от служители на фирмите-изпълнители на обществените поръчки, както и от служители на Главната инспекция по труда, установили на място обстоятелства около изпълнението на поръчките, допълват от КПКОНПИ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари