Кожата на бебе с генетично заболяване расте 10 пъти по-бързо от нормалното

0

Малката Харпър от Вашингтон празнува едногодишния си рожден ден, въпреки че никой лекар не е вярвал да доживее дотогава.

Детето се ражда с много рядко генетично заболяване, от което страдат само 13 души в света, пише Sun. Кожата му расти от 7 до 10 пъти по-бързо от тази на връстниците му. Това предизвиква кървене и болки.

"Когато се роди, не приличаше на човешко същество. Беше като извънземно", споделя майката. Родителите не очаквали подобно нещо и това е било изключително травмиращо за тях. Лекарите виждали такъв случай за първи път и всички заедно се учели как да се справят със ситуацията. Прогнозата им била, че бебето няма да издържи дълго.

Тази диагноза не подлежи на лечение. Това което майката и бащата могат да правят, е да го къпят постоянно и да го мажат с лосиони, които да овлажняват кожата и да намалят болката. Има голяма опасност от инфекции, които именно са причината за смъртта на такива пациенти.

Родителите обаче не се отчайват и са щастливи, че ще празнуват първия рожден ден на рожбата си.

Събират пари (15 000 долара) за специална баня, която генерира повече кислород и която ще подобри качеството на живот на Харпър.

Източник: Sun
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари