Коя е "Златната калинка" на Русе? Избираме между Петното, Пламен Нунев, Върбан - Циганина и още двама

2

На 25.03.2014 г. приключи срокът за приемане на номинации за „Златна калинка”.

Припомняме, че наградата е на Русенско младежко сдружение и се присъжда на русенец, който с поведението и дейността си е способствал за упадъка на Русе, за дискредитирането му като най-европейски и най-елегантен град на България, или е създал значими градски проблеми в определена област на живота на русенци. Победителят ще бъде обявен на 1 април 2014 г.

След обработка на получените мотивирани номинации, Управителният съвет на Русенско младежко сдружение ще трябва да избира измежду следните лица:

име: Бисер Миланов

мотиви: През 2013 г. русенецът стана национално известен с участието му в протестите и провокациите, които правеше по време на тях. Миланов често сменяше каузата за която протестира – понякога беше протестиращ, а друг път контрапротестиращ. В последствие се оказа, че е бил и гост в дома на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и то на Коледа. Заради поведението му по време на протестите, срещу него бяха образувани няколко наказателни производства и към момента има постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

име: Пламен Нунев

мотиви: През 2013 г. името на народния представител от ГЕРБ беше спрягано в журналистически разследвания, свързани с лобизъм и икономическо влияние в гр.Русе. Твърди се, че благодарение на него Русе отново е възвърнал печалната слава от близкото минало на „Първи частен град”.

име: Върбан Маринов / по-известен като Върбан - Циганина/

мотиви: През 2013 г. името му стана известно със заплахите, отправени от него спрямо един от активните протестиращи срещу правителството на ГЕРБ – Ивайло Кирилов. След като Кирилов разказа за случката на пресконференция, беше нападнат и пребит от маскирани лица. Името на Върбан Маринов беше свързано и с унищожаването на напоителните системи в областта, които бяха предадени от него за скрап.

име: Явор Блъсков

мотиви: През 2013 г. името му нашумя, след като стана ясно, че е продал ипотекирани жилища в сградата на бившето АОНСУ. Благодарение на създадените от него неуредици, много обитатели на блока редовно остават без ел.захранване, въпреки че са заплатили консумираната енергия.

име: Иван Григоров

мотиви: Заместник-кметът, в чиито ресор е културата. През 2013 г. той показа пълна липса на съпричастност към културния живот на града. Благодарение на това се стигна до абсурдната ситуация, различни фондации, като „Русе-град на свободния дух” да се разпореждат с общински средства. Въпреки че Русе отпадна още в първия етап от надпреварата за „Европейска столица на културата”, фондацията, създадена във връзка с кандидатурата на града ни, има бюджет за 2014 г. в размер на 100 000 лв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари