Коя е най-продаваната бира в цял свят?

6
Коя е бирата на първо място по продажби в 11 държави
Коя е бирата на първо място по продажби в 11 държави

САЩ

Мнозина смятат, че основната бира на този най-голям пазар е Budweiser. Първото място по продажби от 2001 г. се държи от Bud Light. Тя също така заема 16% в световен мащаб, въпреки, че се продава само в Канада, Колумбия, Мексико, Ирландия и Швеция. Второто място естествено се заема от Budweiser. Следват Miller Lite, Coors Lite и Corona Extra, пише Actualno.com

Канада

В момента най-популярната марка в Канада е Labatt Blue. Coors Light е на второ място, а на трето е Molson Canadian.

Бразилия

Много хора, които мислят за Бразилия, не свързват тази страна с бира по никакъв начин. Междувременно в Бразилия има 200 милиона души, които също пият бира и имат свои собствени предпочитания. Първото място е заето от местната марка Skol. Следва с 20% от пазара Brahma, а на трето място е Антарктида с 14%.

Мексико

Най-продаваната бира е Corona. Освен това е на първо място в списъка на продажбите на вносна бира в Съединените щати. Corona е и най-широко използваната бира в света. Може да се закупи в над 150 държави. Второто и третото място си поделиха Tecate и Dos Equis. По петите им идва Tecate Light.

Германия

В Германия има 1300 пивоварни. Естествено, изборът на бира в тази страна е много разнообразен, въпреки че, разбира се, преобладава светлото. Сред цялото това великолепие Krombacher заема първо място. Следват го Bitburger, Warsteiner и Becks, които са и най-изнасяните.

Холандия

Страната, дала на света Heineken. Heineken също държи палмата. Най-близкият ѝ конкурент Amstel се изнася основно. Но в действителност няма конкуренция. Heineken купи тази марка през 1968 г. Grolsch е на трето място и далеч назад.

Великобритания

Карлинг е начело от години. На втората лицензирана австралийската марка Foster's и белгийската Stella Artois на третата. От четвърто място до нея се приближава Carlsberg.

Ирландия

Наистина през последните години Гинес постепенно губи своя дял, но все още доминира в Ирландия и държи повече от половината пазар. Гинес се продава и произвежда в 50 страни по света. От компанията твърдят, че е еднаква навсякъде, но повечето фенове на тази марка упорито вярват, че в Ирландия е много по-вкусна.

Белгия

Страната е известна като рай за любителите на бирата. Белгия е дом на бирения гигант InBev. В това отношение най-популярната бира трябва да бъде Stella Artois. Но не е така. Тя представлява само 8% от пазара. Първо място заема Jupiler с 40% от пазара. Но и тук няма конкуренция. И двете марки се контролират от един и същи Anheuser-Busch InBev.

Чехия

Още една "свята" земя за любителите на бирата. Страната с най-голяма консумация на бира на глава от населението. Родно място на легендарния Pilsner Urquell, от който произлиза цялата бира тип Pilsen. Но самият Urquell (Prazdroy) заема само второ място. На първо е неговият по-евтин и по-демократичен брат - Gambrinus. И двете разбира се принадлежат на една и съща компания - SAB-Miller.

Япония

В тази високотехнологична страна Asahi Super Dry е номер едно. Следват го Кирин, Сопоро и Сунто.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    Пияндур
    Най-вкусната и качествена бира е Стела Артоа. ФАКТ !!!
  • 6
    1
    Деян
    интересно ми беше до го прочета
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари