Ковид кризата е причината за забавянето на Водния цикъл в Русе

1
Това е отговорил регионалният министър Иван Шишков на запитване, направено от Иван Иванов, за причините за забавянето на ВиК проекта
Това е отговорил регионалният министър Иван Шишков на запитване, направено от Иван Иванов, за причините за забавянето на ВиК проекта Снимка: Dunavmost / Архив

Това е отговорил регионалният министър Иван Шишков на запитване, направено от Иван Иванов, за причините за забавянето на ВиК проекта

БСП ще настоява за цялостно асфалтиране след приключване на работата, предава Дарик Радио.

"Ковид кризата е причината за забавянето на ВиК - проекта на Русе. Заради нея е имало забавяне на производството на необходимите материали и тяхното доставяне". Такъв отговор е получил народният представител от БСП Иван Иванов след питане по въпроса към регионалния министър Иван Шишков.

От отговора става ясно също, че в частта “Реконструкция на ВиК мрежа в централната градска част” проекта е изпълнен на 70%, а реконструкцията на главните и второстепенните водопроводни клонове, е едва 40 на сто. “От министерството признават, че има забавяне на проекта. Оправданието е в забавянето на доставката на строителните материали вследствие на забавеното им производство”, обясни Иванов. Той допълни, че отговорността за изпълнение на този проект е на Регионалното министерство и на бенефициента ВиК Русе.

“Община Русе е страничен участник по отношение на издаването на разрешителните за строеж”, поясни Иван Иванов. Регионалният министър е гарантирал, че всички дейности, които се извършват към момента се изпълняват с необходимото качество, вземат се необходимите лабораторни проби по отношение на изпълнението на изкопите, монтирането на тръбите и асфалтовите настилки.

БСП ще настоява за отпускане на средства от държавата за цялостното асфалтиране на улиците след приключване на ремонтните работи, категоричен бе Иванов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    11
    Курнел
    По-вероятно е да са марсианците
  • 12
    10
    ViK
    ковид идиоти сте вие всички министри, кметчета ,съветничета и т.н. Общо взето сте една голяма пародия.....
  • 9
    9
    88
    Глупости
  • 16
    8
    Галюн таймс
    Да не забравите и липсата на чипове...а за камионите по международното сигурно международното положение и ретроградният Меркурий...деееа... ;-Х
  • 15
    7
    А,...
    Ковид кризата кой я измисли?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари