Ковачевски иска културни центрове за македонците в България

0
В РСМ всеки гражданин има право да изразява свободно своята етническа, религиозна, идеологическа принадлежност, каза премиерът
В РСМ всеки гражданин има право да изразява свободно своята етническа, религиозна, идеологическа принадлежност, каза премиерът Снимка: БТА

В РСМ всеки гражданин има право да изразява свободно своята етническа, религиозна, идеологическа принадлежност, каза премиерът

Македонският премиер Димитър Ковачевски призова българските власти да разрешат откриването на културен център за македонците в България, предаде БГНЕС.

Според Ковачевски Иван Михайлов е противоречива историческа личност, която в РСМ се възприема по различен начин от различни хора. Но тъй като се отнася за гражданска инициатива, съгласно Европейската конвенция за правата на човека, тя не подлежи на държавен контрол.

В РСМ всеки гражданин има право да изразява свободно своята етническа, религиозна, идеологическа принадлежност“, каза Ковачевски по повод на откриването на Българския културен център „Иван Михайлов“ вчера в Битоля.

Той подчерта, че „неговото правителство ще продължава да спазва този подход, защото той е техен принцип и като държава, и като общество“.

В същото време правителството на РСМ, както и обществеността чака деня, когато при нашите съседи ще дойде времето и там гражданите, които имат македонско самосъзнание, да могат по такъв свободен начин да изразяват своите убеждения“, каза още Ковачевски.

Репортерът на БГНЕС от Скопие припомня, че през последните 48 часа в РСМ няма нито една медия, в която да няма антибългарски писания с определения, в които страната ни се нарича „неонацистка“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Наблюдател
    Започва се, очаквайте резултатите от продажната политика на Петков в скоро време. Обещавал е навсякъде като квартална прост....Ка, само и само да управлява и да прокара чужди и лични интереси. Сърбайте сега супата, нали много го искахте.
  • 3
    1
    русенец
    Започна се! Нима има МАКЕДОНЦИ в България, че иска културни центрове? То и в Македония няма македонци, но това е друга песен. Който разпише тия да влязат в ЕС, извършва национално предателство. Кирчо е способен на това.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари