Костадин Костадинов: България не е гумен печат за подпечатване на декларации

0
Лидерът на "Възраждане" визира проектодекларация на НС, която осъжда терористичните атаки над Израел
Лидерът на "Възраждане" визира проектодекларация на НС, която осъжда терористичните атаки над Израел Снимка: Facebook / Костадин Костадинов

Лидерът на "Възраждане" визира проектодекларация на НС, която осъжда терористичните атаки над Израел

От „Възраждане“ ще подкрепят втория вот на недоверие срещу кабинета „Денков“, но смятат, че трябва да бъде внесен след края на кампанията.

Да, ще го подкрепим, но като разговарях с Корнелия Нинова, ѝ казах, че за нас този вот трябва да бъде внесен след края на кампанията, защото към настоящия момент това ще натовари кампания с прекалено много допълнителни събития, които нямат пряка връзка с нея, каза в отговор на журналистически въпрос лидерът на „ВъзражданеКостадин Костадинов.

Готови сме с мотивите за втория вот на недоверие към кабинета „Денков“, заяви председателят на ПГ на „БСП за България“ Корнелия Нинова пред журналисти в кулоарите на парламента. Темата е провал в политиката за национална сигурност и отбрана, посочи тя.

Костадинов уточни, че все още не са видели мотивите. Той предположи, че от БСП са ги написали коректно и едва ли ще са неща, които от „Възраждане“ не биха подкрепили.

От партията дадоха брифинг по повод добавени по-рано днес точки в програмата на Народното събрание - проект на декларация в подкрепа на евроатлантическия път на Грузия и предоставянето на статут на страна кандидат за членство в Европейския съюз, както и проект за декларация, осъждаща терористичното нападение срещу Израел.

Костадинов коментира, че изведнъж се оказало, че трябва да бъдат приети спешно две декларации, които не са обсъждани предварително в комисия по външна политика, която ще заседава в почивка, веднага след вота на недоверие. Той обясни, че когато поискали да разберат какво точно налага тази спешност, отговор не получили. Което между другото е много интересно, защото когато се приемат такива декларации, особено когато става дума за декларации във връзка с война, практиката е съвсем различна, добави той и даде пример с тази, свързана с Украйна.

По думите му се забелязва, че този път няма председателски съвет и никой не си прави труда да ангажира ръководството на парламентарните групи с обсъждането на такъв текст. Той отбеляза, че вчера е имало председателски съвет и никой не обелил и дума за това, че ще се предлага такава декларация. Изведнъж днес, буквално няколко минути след началото на парламентарното заседание, ние разбираме, че се подготвя такава декларация, и то не една, а две, обясни Костадинов. Според него и двете декларации са написани с изключително лаишки тон и се създава впечатлението, че по-скоро са някакъв продукт на политически пиар от страна на една от политическите партии – ПП-ДБ, отколкото държавнотворна декларация.

Костадинов заяви, че партията няма да участва в разглеждането на тези две декларации. Той посочи, че България не е гумен печат, и изрази съмнение в авторството на тези текстове, тъй като не вижда в тях да прозира българската гледна точка.

Парламентът подкрепи и двете декларации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    До 2
    Ти да не си от Нагаждане??
  • -2
    2
    до 1
    Кое е западната цивилизация? Бившите колониални държави ли? Които по старому все още искат останалият свят да ги издържа. Теб кой те е родил? Родител 1 или родител 2 ? Ти самият от какъв пол си? Западната цивилизация умря от същото, от което умря и Римската империя...
  • 3
    1
    От в. "Стършел"
    "Може да е странно, но путинисти и ислямисти се припокриват в омразата си към западната цивилизация. Остава само да скандират: ”Путин акбар!” Понякога на човек му се иска да няма общо с някои свои сънародници". Много точно казано, нали?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари