Костадин Ангелов: Хакерските атаки към регистъра за ваксинации продължават

0
Ще се срещна с шефовете на РЗИ-тата, за да обсъдим въведените мерки в различните области, обяви здравният министър
Ще се срещна с шефовете на РЗИ-тата, за да обсъдим въведените мерки в различните области, обяви здравният министър

Предстои ми среща с директорите на регионалните здравни инспекции в страната, за да обсъдим въведените мерки в различните области, с оглед ефективното управление на заболяемостта.

Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов пред медии във Варна.

Няма място за притеснение и не е необходимо въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки, които да важат за цялата страна. Важно е решенията да са справедливи за хората, защото освен физическо, има психическо и социално здраве. Два пъти дневно, на всеки 12 часа, здравните власти анализират показателите, свързани с разпространението на коронавируса у нас, в т. ч. и на ниво региони, припомни проф. Ангелов. В области като Варна и Велико Търново заболяемостта е под 200 на 100 хил. души население, но има и региони, в които показателят е 400 на 100 хил. Затова нови мерки трябва да се прилагат на локален принцип, обясни министърът. 

Той посочи, че лек натиск върху болниците се отчита в областите Бургас и Шумен, в гр. Кюстендил,  както и по отношение на няколко лечебни заведения в София.  Болниците са подготвени, снабдени са с лични предпазни средства, дезинфектанти, кислород и медикаменти. 

Коронавирусът може да бъде спрян единствено чрез ваксината, посочи здравният министър и изрази удовлетвореността си от хода на ваксинационната кампания. При запазване на настоящия темп, до края на лятото страната ни може да постигне 70% ваксинално покритие, подчерта Ангелов. 

Над 60 хил. са гражданите, регистрирали се в портала за ваксина срещу COVID-19. "За съжаление, хакерските атаки към портала продължават. Не мога да разбера каква е идеята. Очевидно някой иска да се провалим, но няма да се случи", не скри възмущението си министърът.

В отговор на журналистически въпрос за равносметката как се е справила държавата с кризата от COVID-19, година след началото на пандемията, министърът коментира: „Когато си вътре в една криза, когато гориш с проблемите, не можеш да прецениш дали решенията, които взимаш, са правилни за всички. Равносметка ще направя, когато преодолеем пандемията."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари