Кошлуков за обвиненията на Минеков: Не праща писмо, а ходи да говори по медии

0
СЕМ: Прекъсването на програмата за живо излъчване е по преценка на медията
СЕМ: Прекъсването на програмата за живо излъчване е по преценка на медията Видео: Bulgaria On Air

СЕМ: Прекъсването на програмата за живо излъчване е по преценка на медията

Служебният министър на културата професор Велислав Минеков може да поиска оставката на генералния директор на БНТ. Причината - обществената телевизия прекъсна два пъти програмата си в събота, за да излъчи брифинг на ГЕРБ. Това стана ясно по време на първия брифинг на министър Минеков.

Той е изпратил писма до БНТ и СЕМ. Брифингът на доскорошната управляваща партия беше излъчен и в ефира на другите две големи телевизии, които са частни.

"БНР и БНТ, както ви е известно, са част от системата за национална сигурност, много добре е описано кога може да се случи такова прекъсване. Тези нарушения започват да стават систематични. Припомням ви за онзи случай, при който предаване на БНР беше прекъснато, също тежко нарушение за системите за национална сигурност във връзка с вашата колежка Силвия Великова – този инцидент остана неразкрит. Струва ми се, че се натрупват явления, които могат да ме предизвикат да поискам оставката на господин Кошлуков", заяви проф. Велислав Минеков.

От Съвета за електронни медии коментираха, че писмо не са получили, както и че прекъсването на програмата за живо излъчване е по преценка на медията. Допълниха, че изпълнителната власт не може да иска оставки, тъй като директорът на обществената телевизия се избира от СЕМ.

Писмо от проф. Минеков няма и в БНТ, потвърди генералният директор Емил Кошлуков, предава Bulgaria On Air.

"Ще излезем с официална позиция в момента, в който получим обещаното от министъра писмо. За момента нищо не праща, ходи да говори по медии, но ако получим такова ще отговорим, ако не - пак ще отговорим на позицията другата седмица", посочи генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

Извън темата с медиите, служебният министър на културата намекна за големи финансови нарушения във ведомството и заяви, че ще бъдат съставени 4 инициативни групи за промени в действащи закони в сферата на културата. Коментира и колекцията на бизнесмена с 19 обвинения Васил Божков.

"Известно ми е това, което наблюдавах, че тази колекция наистина е скъпоценност – това е съкровище, наблюдавах как беше изнесена – това беше чудовищен акт. В найлонови пликчета, предмети увити във вестници, в чували за боклук, даже и не знам къде е – ще попитам", коментира Минеков.

И допълни, че се работи и по създаването на специализиран полицейски отряд за охрана на културното наследство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари