Корупцията вече ни убива!

1
Невинни граждани плащат кражбите на правителството на Бойко Борисов
Невинни граждани плащат кражбите на правителството на Бойко Борисов

БСП поиска оставката на цялото правителство заради катастрофата край Своге в събота, когато загинаха 17 души.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова посочи, че само оставката на един министър вече не е достатъчна:

"Трябва да спрем тази война по пътищата, да спрем да се избиваме.  Политиците говорят, прехвърлят се отговорности, но трябва да е ясно, че отговорността за такива ситуации е само на правителството на Бойко Борисов и лично негова.

Гордостта на премиера – магистралите, е най-голямата кражба. Досегa корупцията ни ограбваше, сега корупцията ни убива в буквалния смисъл на думата. Невинни граждани плащат кражбите на правителството на Бойко Борисов. Това повече не може да продължава.

Поискаха договорите с Tрейс, но една фирма ще подменена с друга, ще понесе някой отговорност на ниските равнища, но моделът остава. Затова нашият призив към всички терезвомислещи хора е да се съберем и да променим този модел. Трябва да се понесе ясна политическа отговорност. Има ли смелост премиерът да излезе и да каже аз строя пътища и магистрали, по които да се избивате. Този модел от бизнес, кражби и корупция, води до тези трагедии", заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Решението дали оставката на кабинета ще бъде поискана чрез нов вот на недоверие, ще бъде взето от парламентарната група на левицата преди началото на новия политически сезон", уточни Нинова.

Засега социалистите предлагат да започне разговор за промяна на модела на управление на държавата:

"И в този разговор трябва да е ясно, че всеки, независимо в коя партия е, е отговорен, ако е нарушил закона и правилата в държавата. Тук няма наши и ваши. Ножът е опрял до кокала за спасяването на държавата, а не за прехвърлянето на партийни отговорности от един на друг".

Нинова съобщи още, че БСП ще внесе жалба в съда срещу решението на Общинския съвет в Царево за застрояване срещу застрояване на плажа „Силистар”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари