Корумпирани полицаи от Сливо поле отново отиват на съд

4
Полицаите са искали и получавали подкупи при осъществяване на пътен контрол на водачи на МПС
Полицаите са искали и получавали подкупи при осъществяване на пътен контрол на водачи на МПС Снимка: Окръжна прокуратура - Русе

Полицаите са искали и получавали подкупи при осъществяване на пътен контрол на водачи на МПС

Тримата полицаи от град Сливо поле, обвинени във вземане на подкупи, се изправят пред Апелативния съд във Велико Търново идната седмица, информира 24 ЧАСА.

През октомври м.г. Окръжният съд в Русе осъди 45-годишния командир на отделение в РУ - Сливо поле Борислав Борисов на 4 години затвор при първоначален общ режим, 5 години лишаване от права и 6000 лв. глоба. Той бе признат за виновен за 13 подкупа, взети в периода 2 август 2020-6 януари 2021 г. При проверки на шофьори на пътя той прибирал парични суми между 20 и 100 лева и различни вещи – общо 350 лева, 60 евро, парфюми и козметични продукти и 2 хляба.

Младши автоконтрольорът Емил Моллов получи условно наказание от 3 години лишаване от свобода с изпитателен срок от 5 години, 3 години лишаване от права и 4000 лева глоба. Обвинението към него бе, че е взел на 6 пъти подкуп в съучастие с Борислав Борисов, включително и за несъществуващи нарушения.

Старши полицай Назиф Ахмедов бе осъден на 3 години условно с изпитателен срок от 3 години, 3 години без право да е полицай и 3000 лева глоба. Той е признат за виновен, че е вземал седем пъти подкуп заедно с Борислав Борисов, който е бил негов пряк ръководител.

Тримата служители на МВР признали изцяло фактите, изложени в обвинителния акт на Окръжна прокуратура – Русе, според който са искали и получавали подкупи при осъществяване на пътен контрол на водачи на МПС. Процесът е минал по съкратено съдебно следствие.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано на основание въззивен протест от Окръжна прокуратура – Русе и въззивни жалби от подсъдимите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    8
    Plamen
    Корупцията при длъжностни лица и такива на ръководни позиции е основната причина държавата ни да е на това положение! Трябва по голяма обществена нетърпимост и присъди , които направо да ги отказват! В Китай за корупция всички знаем какво следва.
  • 7
    7
    Пффф
    Уроди гнусни! Да вземеш 50 ...100 лева от някой джипар както и да е. Ама да прибереш двата хляба на човечец с прогнил опел /примерно/, дето с това си храни децата ,е това вече е уродско! Два хляба бе уроди! 3 лева бе изроди с пагони! Надницата ви за 10 минути дремене в колите! Каква вагина ви е родила?! Вкусен ли ви беше хляба уроди мръсни? Нахранихте ли си шибаните чаавета с тия два хляба? И 20 години затвор е малко за тия!
  • -4
    6
    faafaffa
    целия народ крадлив и завистлив (прос и грозен),ама полицайте им виновни
  • 6
    5
    daskal
    До 1 - Втрещен, сериозно ли искаш тези да носят бетон на строежа? Това е отговорна и важна работа. Защо я подценяваш?
  • 9
    4
    Баххххх!
    Бе застреляйте ги направо, алчни нещастници! И пратете сметката за патроните на семействата им, да ги платят!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари