Коронавирусът може да оцелее в реки и езера до 25 дни

0
Коронавирусът се предава много по-лесно
Коронавирусът се предава много по-лесно

Новият коронавирус може да оцелее в продължение на часове извън човешкото тяло върху различни повърхности и дори във въздуха, показва ново проучване, съобщава Novini.bg

Автори на научен труд, финансиран от правителството на САЩ, са открили, че вирусът, отговорен за епидемията от COVID-19, има ниво на жизнеспособност на открито, сравнимо с това на коронавируса, предизвикващ тежък остър респираторен синдром (ТОРС).

Това може да означава, че размерите на пандемията с COVID-19 е много по-голяма от тази с ТОРС през 2002-2003 г. Коронавирусът се предава много по-лесно.Изследването е публикувано в изданието "New England Journal of Medicine" и е направено от учени от Центровете за контрол и превенция на заболяванията, Калифорнийския университет в Лос Анджелис и Принстънския университет.Техните експерименти са показали, че новият коронавирус остава до два-три дни върху повърхности от пластмаса или неръждаема стомана и до 24 часа на картон.

Изследователите също използвали пулверизатор за разпръскване на вируса във въздуха. Използвайки тази техника, те са открили следи от вируса под формата на аерозол в продължение на три часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари