Корнелия Нинова загуби делото срещу Десислава Атанасова

3
Делото бе за клевета по казуса с приватизацията на „Техноимпекс“
Делото бе за клевета по казуса с приватизацията на „Техноимпекс“

Делото бе за клевета по казуса с приватизацията на „Техноимпекс“

На последна инстанция лидерът на БСП Корнелия Нинова загуби делото срещу депутата от ГЕРБ Десислава Атанасова за клевета по казуса с приватизацията на „Техноимпекс“, съобщи bTV.

Върховният касационен съд (ВКС) отсъди Нинова да заплати на Атанасова 2400 лева, а на ГЕРБ – 1716 лева, представляващи разноски за адвокатско възнаграждение за касационното производство. Адвокат на Десислава Атанасова по делото бе Рая Назарян.

Корнелия Нинова заведе делото през 2017 година. Искът ѝ бе и срещу Атанасова, и срещу ГЕРБ за заплащане на неимуществени вреди за 30 000 лева.

Делото е за клевета, включително и за злоупотреба и манипулиране на мнение на официални органи.

„Атанасова е била информирана с писмо от главния прокурор, че няма извършени престъпления, че има извършени проверки, и въпреки това продължи да клевети и да лъже в публичното пространство“, заяви през 2017 година Нинова.

ГЕРБ цитираха писмо от главния прокурор Сотир Цацаров и посочиха, че не са подавани сигнали и не са извършвани проверки по приватизацията на "Техноимпекс".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 14
    1
    Sтанко
    Фани едната - удари другата!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари