Корнелия Нинова: Убедени сме, че трябва да има редовно правителство

0
Трябва да има редовно правителство и да не се разпуска парламента
Трябва да има редовно правителство и да не се разпуска парламента

Ако има избори през есента ще има ниска избирателна активност, а оттам и ниска легитимност на органите, които ще избираме, каза още тя

„Убедени сме, че трябва да има редовно правителство и да не се разпуска парламентът. Ако направим трети избори през есента в COVID криза, това означава ниска избирателна активност, а оттам и ниска легитимност на органите, които ще избираме”. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в студиото на „Здравей, България” по NOVA.

Тя изброи няколко риска, пред които е изправена държавата ни.

„Социален, заради увеличаващите се цени на всичко; здравен - заради задаващата се нова COVID вълна; икономически, защото икономиката може да бъде изправена пред нови предизвикателства; задава се мигрантски натиск; трябва да имаме актуализация на бюджета и нов за следващата година; Планът за възстановяване също трябва да бъде предаден”, посочи тя.

И допълни: „Служебният кабинет се върши работата перфектно, хората го харесват. Той обаче не може да свърши всички тези неща”.

Лидерът на БСП заяви, че преговорите с „Има такъв народ” продължават.

„Според нас е важно ИТН да постигне договореност с „Демократична България” и „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Трите така наречени „партии на протеста” се движеха в пакет като партиите на промяната. Какво стана между тях – те си знаят. Ние отговаряме за политиката на БСП. Аз обаче съм изненадана от факта, че в политическия документ, който разглеждаме, са отразени техните искания в пълна степен”, посочи Нинова.

Тя даде за пример предложението на „Демократична България” за промяна на структурата и състава на ВСС, което присъства в документа.

„Това, за което се борихме за промяна на модела го има. На „Изправи се БГ! Ние идваме!“ почти цялата програма също я има. Т.е по важното те са се разбрали. Очевидно имат някакви други проблеми помежду си. Не е наша работа какви са, но трябва да се изчистят”, категорична бе тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари