Корнелия Нинова: Трябва да въведем европейска минимална заплата

0
Ние се съгласихме за създаването на Европейски Кодекс на труда, колкото се може по-бързо, като същевременно подкрепяме и установяването на Европейска Агенция по труда
Ние се съгласихме за създаването на Европейски Кодекс на труда, колкото се може по-бързо, като същевременно подкрепяме и установяването на Европейска Агенция по труда

Корнелия Нинова: С колеги от Централна и Източна Европа подписах документ за минимална европейска заплата и пенсии

На 28 февруари 2019 г., заедно с колегите - председатели на партии от Вишеградската четворка (Полша, Словакия, Унгария и Чехия + Хърватия) подписах общ документ, в който се казва:

"Ние трябва да въведем европейска минимална заплата и европейска минимална пенсия. Ние се съгласихме за създаването на Европейски Кодекс на труда, колкото се може по-бързо, като същевременно подкрепяме и установяването на Европейска Агенция по труда".

Това обяви председателят на Националния съвет на БСП Корнелия Нинова пред БСТВ, съобщиха от пресцентъра на партията. Лидерът на левицата припомни, че президентът на Франия Еманюел Макрон е обявил инициатива за минимална европейска заплата. Тя коментира, че разликата в стандарта на българските работещи и пенсионери, в сравнение с тези в други европейски държави, е огромна. Нинова подчерта, че въвеждането на минимална европейска заплата и пенсия е реална стъпка към сближаване.

"Това е истинският разговор за бъдещето на европейските граждани в обединена Европа. Искаме да знаем какво мислят по този въпрос другите партии в България и ще отстояват ли техните представители в Европарламента интересите на българите", заяви председателят на БСП.

Корнелия Нинова каза още, че всички са се съсредоточили в битки за място в листите, а никой не говори за българските интереси. "Това също е част от модела на правене на политика в България, който трябва да променим. Ние искаме първо да говорим какво ще правим, а след това - кой ще го прави", завърши Корнелия Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари