Корнелия Нинова след срещата с ГЕРБ: Не вярваме на Борисов

1
Ние няма да подкрепим мандат на ГЕРБ, уточни председателят на БСП
Ние няма да подкрепим мандат на ГЕРБ, уточни председателят на БСП Снимка: БГНЕС

Ние няма да подкрепим мандат на ГЕРБ, уточни председателят на БСП

"Ние вярваме, че може да се състави правителство, но не вярваме на г-н Борисов". Това каза председателят на парламентарната група на „БСП за България“ по време на брифинг в кулоарите на Народното събрание, предаде БТА.

Тя посочи, че има повод да го каже – днешната среща с парламентарната група на ГЕРБ-СДС. По думите ѝ от Борисов преди дни са чули, че ще преговаря с БСП и ще подкрепи социален пакет и социалната програма на БСП, а на днешната среща е станало ясно, че ПГ на ГЕРБ -СДС не подкрепят увеличаване на социалните разходи.

Какво се получи на срещата - ами да чакаме редовно правителство, нека то да си реши какъв бюджет да има, сега да продължим старите мерки, няма нужда от увеличаване на социалните разходи. Тоест той популистки говори едно и се прави на добрия, диалогичния, реалистично няма такъв ефект от това говорене“, коментира Нинова.

Какви са възможностите за първия мандат трябва да отговорят от ГЕРБ, каза Нинова в отговор на въпрос. По думите ѝ те са първите, те са мандатоносителите. Ние няма да го подкрепим, уточни тя.

Относно възможностите на втория мандат, Нинова съобщи, че отговорът е същият. Нека „Продължаваме Промяната“ да кажат, когато го получат. Когато го получат, ако ни поканят, ще се отзовем, допълни лидерът на левицата.

За третия мандат Нинова каза, че ще изчака решението на президента и тогава ще го коментират.

Министърът на вътрешни работи твърди, че трябват повече хора и средства и е прав и ние бихме подкрепили, каза Нинова в отговор на журналистически въпрос. По думите ѝ служебният кабинет не иска тези средства в нов бюджет на 2023 г., а предлага да продължи бюджета от 2022 г., в който такива пари няма. Е добре, какво да направим ние, попита Нинова и уточни, че между първо и второ четене на закон на служебния кабинет, ще направят предложение за допълнение. Тя изрази надежда за мнозинство, което да ги подкрепи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари