Корнелия Нинова: Да ни управляват хора с двойно гражданство е предателство

3
Няма необходимите документи за рязането, демонтирането или преместването на паметника на Съветската армия, заяви тя
Няма необходимите документи за рязането, демонтирането или преместването на паметника на Съветската армия, заяви тя Снимка: БГНЕС

Няма необходимите документи за рязането, демонтирането или преместването на паметника на Съветската армия, заяви тя

Няма да подкрепим промените в Конституцията – да ни управляват хора с двойно гражданство е предателство към националния суверенитет, заяви лидерката на БСП

"Въпреки настояването, въпреки председателски съвет на който поканихме представител на областна управа да ни покаже документи и дойде пиара на областната управа, документи няма. Категорично твърдим, защото и ние проверихме, няма необходимите документи за рязането, демонтирането или преместването на паметника. За нас това е варварски акт на убиване на българската история, на заличаване на паметта. И това е дори само един елемент на всичко, което се случва тези години. Защото тази политика продължава и през съдържанието на учебниците за децата, както и през определени "културни" мероприятия. Липса на памет, заличаване на духа, а сега и посегателството върху паметниците. Подали сме всички необходими сигнали и очакваме обективно разследване. Хората, които направиха това извън закона - трябва да носят наказателна отговорност", коментира тя за актуалните събития около Паметника на съветската армия, който според социалистите се руши погазвайки и заличавайки историята ни.

Според нея България трябва да влезе в Шенген, защото отдавна е изпълнила всички условия. "За нас не е приемливо, ако ни приемат само по въздух, защото това е унизително за България. Към нито една друга държава не е поставяно такова условие. Само по въздух и без да се знае какво ще стане със сухопътните граници. За българската икономика и за гражданите е по-важен сухопътния Шенген. Само транспортния ни бранш губи близо 100 млн. на година, а като цяло икономиката ни около 1 милиард. Дано да не е за сметка на това да приемаме бежанци. Ако е по въздух и за сметка на това да приемем квота от бежанци от европейски държави е по-добре правителството да не се съгласява. Ако е чисто заради това, че сме си изпълнили условията - бихме приветствали", обобщи председателят на БСП.

"Ние започнахме това обединение на леви, центристки и патриотични организации. Вече имаме 3 срещи и процеса върви добре. На всяка следваща среща идва по някоя нова партия. На последната среща при обсъждането на конституционните промени дойдоха близо 20 партии поканени от нас. Оптимисти сме и работим в тази посока", обобщи тя за обединението на партии от левия спектър, което бе инициирано от социалистите.

Нинова коментира и спряното интервю на Петър Волгин с Митрофанова като заяви: "Да говорим принципно. Не може политик да казва кой да бъде на интервю и кой не. Намесата на политиците така пряко е поредното доказателство за посегателството върху свободата на медии и слово. Множество примери се трупат всеки ден за безхаберие, предателства, потъпкване на основни демократични ценности в името на едно: Да оцелеят те .

Тя бе категорична, че ни очаква трудна и сложна нова парламентарна година. "Днес слушах и Борисов как от март ГЕРБ поема властта. Като виждам сега какво правят - се плаша какво ще стане като се върне Борисов през март. Защото това не е нормално управление. Днес представители на сглобката са го нарекли компромис. Не може да наричаш предателството компромис. За да се съберат - предадоха избирателите си. А след като се събраха - предадоха България няколко пъти. Посяга се върху основни демократични ценности. В момента тече конституционната комисия. Предателство към националния суверенитет е да се гласува хора с двойно гражданство да ни управляват. Ето, за такъв тип управление говорим. Компромис се прави в името на доброто на България. Те направиха този компромис за собственото си добро. Кой да се препере, кой да си осигури бъдеще с регулатори следващите 5 години като си ги разпределят на 3. Ние сме категорично против тези промени в Конституцията. Нали за независими тези регулатори, а те слагат политически фигури и ги делят на три. В понеделник започваме и трябва да гледаме бюджета на здравната каса и ДОО. Ние за бюджета ще влезем. Не можем да оставим хората без пари. От вторник се очаква да се гледа конституцията - ще влезем, за да дадем ясно гласа си против и да обясним още веднъж защо. Защото това е предателство на националния интерес. През съдебната реформа се прави овладяване на съда и прокуратурата, както и нейното политизиране", каза в заключение Корнелия Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    8
    Ех спомени спомени
    Оооооооохххх Курбелийке. Помниш ли кът бях дупедат, а жена ми ме чакаше у Руситу?
  • 2
    7
    До 6
    Така е,но за Корни съветското и българското гражданство няма разлика,нали сме едно цяло за нея...
  • -2
    6
    бандера
    Дивата популиска от с.Крушовица дали ще коментира факта, че цели шест министър председатели на България( от нейната партия)бяха със съвеЦко гражданство!
  • -1
    5
    Екоебложката
    Тази е лизала топките на моя.
  • 1
    4
    Интересно
    А нейното жиголлоо-ко, не е ли с двойно гражданство? Либийско и Болгарско? Или да питаме вгъзилена колко пашапорта има любовника и? Wzill
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари