Корнелия Нинова: Никой не е над закона

1
Г-н Борисов не е по-различен от всеки друг български гражданин
Г-н Борисов не е по-различен от всеки друг български гражданин Снимка: bTV

Г-н Борисов не е по-различен от всеки друг български гражданин

Бившият премиер Бойко Борисов беше задържан за подозрение в корупция. Точно защото съм юрист не бих си дала мнението за случай, по който не познавам доказателствата. Прокуратурата трябваше да образува досъдебно производство по случая. Живеем в правова държава и никой не е над закона. За процесуалните нарушения трябва да се произнесе съдът.

Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова в предаването „Защо, г-н министър?“ по БТВ.

„Не виждам процесуални нарушения по време на претърсването“, добави тя.

Според Нинова битката между МВР и Прокуратурата е вредна за усещането за справедливост. Прокуратурата трябва да се намеси по-решително. Трябваше да се произнесе има ли нарушения на закона или не“, подчерта тя.

Редно бе да се обсъди акцията в коалицията, но от друга страна акцията е трябвало да бъде в тайна, за да няма изтичане на информация, допусна вицепремиерът.

„Г-н Борисов не е по-различен от всеки друг български гражданин. Никой не е защитен, всички сме равни пред закона. Това, че някой е бил премиер, не го прави недосегаем за закона“, изтъкна Корнелия Нинова.

„Има голям смисъл от форсмажора. Изговориха се много небивалици по темата. Има го в Търговския закон (непреодолима сила). Не е вярно, че тази мярка не е обсъждана в коалицията. Идеята дойде от българския бизнес, за да защитим българските фирми. Направили сме проучване как се прилага форсмажор в другите държави. След това последва обсъждане и съгласуване, категорична бе Нинова и цитира документи, според които идеята е била обсъдена и одобрена без забележки. По думите ѝ целта е да се спаси българският бизнес“, обясни тя.

„Ако някой не е съгласен с тази мярка, нека си оттегли подписа. Но нека след няколко месеца, когато започнат да фалират фирми, не се сетим, че вече е твърде късно“, предупреди Нинова.

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията коментира и скока на цените на стоките. „Ако няма дадена стока – започват да растат цените. В момента има достатъчно олио. Когато има засилено търсене на дадена стока се стига до дефицит. Някои търговци спекулират. Не може да се правят пари на гърба на страха на хората“.

Тя отказа да даде мнението си за Владимир Путин. „В Украйна се води война. Това е агресия, която ние осъждаме“.

„Не сме съгласни за разполагането на допълнителни американски войски у нас. Ние не участваме във война, за да го правим“, заяви още Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    mmmda
    Но за хора с държавна власт, законът трябва да е по-строг и безпощаден. Крадлива пасмина !
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Момченце слушайки опера се обръща към майка си:
- Ако викаме така, нас в детската градина ни наказват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари