Корнелия Нинова настоява за споразумение преди разговора за министри

0
Един от спорните въпроси е под чия "шапка" да е Агенция пътна инфраструктура
Един от спорните въпроси е под чия "шапка" да е Агенция пътна инфраструктура Снимка: БГНЕС

За БСП е важно да бъдат социалния стълб в бъдещето управление

"Трябва да има писмено коалиционно споразумение с ясни и конкретни политики. Едва след това да се определи структура и персонален състав на Министерски съвет".

Това е заявила Корнелия Нинова, лидер на БСП в оставка, цитирана от партийния пресцентър. Тя се е срещнала с ръководителите на работните групи от левицата, които миналата седмица участваха в интензивните преговори по съставянето на коалиционен кабинет. Срещите, които бяха организирани от спечелилата изборите "Продължаваме промяната, бяха по 18 ресора, свързани с управлението на държавата. По повечето от тях е имало единомислие, твърди съпредседателят на ПП Кирил Петков. Същото коментират и от БСП, но твърдят, че остават и "спорни въпроси".

"По време на дискусиите с другите партии беше постигнато съгласие по редица въпроси, но остават и такива, които са спорни. По тях предстоят допълнителни разговори и лидерска среща", се посочва още съобщението на "Позитано" 20.

По информация на "Сега" един от тези спорни въпроси е под чия "шапка" да е Агенция пътна инфраструктура (АПИ). Дали да остане към регионалното министерство или да бъде преместено в транспортното. "Има разногласие по темата между четирите преговарящи формации и затова крайното решение ще е на лидерите", обясни участник в преговорите.

Според него лидерските разговори за това как да изглежда новият Министерски съвет и конкретно за имена на кандидат-министри ще започнат от утре, но ще са "извън прожекторите". Миналата седмица дискусиите по управленските приоритети бяха предавани онлайн, като продължаваха с часове.

"За нас на първо място е важно да бъдем социалният стълб в бъдещото управление и да защитим децата, и младите семейства, работещите, бедните и пенсионерите, малкия и среден бизнес", е посочила Нинова пред съпартийците си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари