Корнелия Нинова: Като е притиснат от протести, Борисов тръгва с джипа и раздава пари

3
Премиерът си мисли, че по този начин ще тушира общественото напрежение
Премиерът си мисли, че по този начин ще тушира общественото напрежение Снимка: БГНЕС

Премиерът си мисли, че по този начин ще тушира общественото напрежение

Призовавам за актуализация на бюджета. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция, предаде Агенция „Фокус“. Нинова коментира бонусите за администрацията.

"Някои от службите от администрацията се нуждаят спешно от тези бонуси. Дори за някои ние в продължение на години сме призовавали и внасяли предложения при актуализация на бюджет, при гледане на бюджет да бъдат отпуснати такива средства. Например за социалните служби. Не се прави така.

Този подход на финансова политика ни е познат от Борисов. Винаги, когато е притиснат от обстоятелства, от протести, той развързва кесията, тръгва с джипа, раздава пари, мислейки, че по този начин ще тушира общественото напрежение. В една подредена и правова държава, за която се борим, това се прави с актуализация на бюджета. Ясно, категорично - приходи, разходи, приоритети. Защо на тези служби, защо на други не", каза още Нинова.

"Начинът за правене на това е актуализация на бюджет, приета от парламента с възможност и опозицията да предлага предложения по актуализация. Ние също имаме своите виждания в нашия социално-икономически план какво трябва да се направи по отношение на доходите, но по този начин, както се прави, не ни се дава възможност да внесем своите предложения", допълни още Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари