Корнелия Нинова: Кадрите горят като бушони, за да се потуши напрежението

0
Бойко Борисов руши институциите в България
Бойко Борисов руши институциите в България

"Оставката на Петков няма да реши нито един проблем в социалната сфера".

Какво се случи от вчера до днес, когато беше обявена смяната в кабинета?

Получихме прессъобщение, че Бисер Петков ще предаде поста си на Деница Сачева в 12 часа. 12 часа мина, а г-жа Сачева не е избрана. По този начин Бойко Борисов за пореден път ни каза - парламентът е нищо, аз решавам, аз назначавам, аз определям всичко. Това се случва системно и Борисов руши институциите в България, руши парламентаризма.Това каза от трибуната на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебатите около гласуването на оставката на социалния министър Бисер Петков.

Корнелия Нинова поясни, че в решението, което им е представено днес, няма мотиви, като обясни, че единствените думи, които са чули за отстраняването на министър Петков са били ба Бойко Борисов, че никой от другите министри не иска да работи със социлания.

Социалистите настояват всеки един министър да обясни и да изложи мотивите си защо не може да работи с Бисер Петков", обяви Нинова.

"Това е осмата промяна в този кабинет. За три години половината Министерски съвет се е подменил. Защо се сменят министрите като носни кърпи? Според нас това се прави, за да се отпуши напрежението. Проблемът не е в кадрите. Проблемът е системен и всички сфери са в много тежко положение. Кадрите горят като бушони, за да се потуши напрежението", категорина бе Корнелия Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари