Корнелия Нинова: ЕК и МВФ потвърдиха, че антикризисните мерки на България са работещи

0
"Увеличението на пенсиите с 20 на сто, данъчни облекчения за работещи родители от 600 лв. за едно дете и 1200 лв. за две, увеличение на ваучерите за работници от 1 млрд. лв. на 1 млрд. 200 млн. лв. са ориентирани с грижа за най-уязвимите", каза министърът
"Увеличението на пенсиите с 20 на сто, данъчни облекчения за работещи родители от 600 лв. за едно дете и 1200 лв. за две, увеличение на ваучерите за работници от 1 млрд. лв. на 1 млрд. 200 млн. лв. са ориентирани с грижа за най-уязвимите", каза министърът Снимка: Фейсбук

"Коментарите, че мерките ще увеличат инфлацията и ще задълбочат проблемите, не са верни", категорична е Нинова

Днес Европейската комисия потвърди правилността на икономическата и социалната политика на България и антикризисния план. Комисията препоръча да продължим целенасочената подкрепа за домакинствата и фирмите заради високите енергийни цени и да осигурим бюджетни средства за енергийна сигурност. Това обяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова след като ЕК обяви препоръките си към България в областта на икономиката, съобщиха от министерството пред БТА. 

"Коментарите, че мерките ще увеличат инфлацията и ще задълбочат проблемите, не са верни. Отнемането на свръхпечалбите на енергийните дружества и компенсиране с тях на индустрията, е спасителна мярка за икономиката и работните места", каза още Нинова.

Тя припомни, че в същото време Международният валутен фонд препоръча да се даде подкрепа за най-бедните и уязвими групи. У нас това са пенсионерите, децата, младите семейства и работещите бедни. "И в този смисъл социалната политика на българското правителство е абсолютно адекватна на ситуацията. Увеличението на пенсиите с 20 на сто, данъчни облекчения за работещи родители от 600 лв. за едно дете и 1200 лв. за две, увеличение на ваучерите за работници от 1 млрд. лв. на 1 млрд. 200 млн. лв. са ориентирани с грижа за най-уязвимите", каза министърът.

И ЕК, и МВФ потвърждават, че това са работещите мерки, заключи министър Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари