Корнелия Нинова: Борисов превърна държавата в сметище за 10 години

2
Трябва да се вноса на боклуци, защото в момента сме един разграден двор
Трябва да се вноса на боклуци, защото в момента сме един разграден двор

Подготвяме законопроект, с който да се забрани внос на битови боклуци, болнични отпадъци и т.н. от трети страни в България, защото в момента сме един разграден двор и правителството на Борисов превърна България в сметище за тези 10 г. откакто управлява.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на БНР.

Тя допълни, че почти през ден се появява нова информация за някоя нерегламентирана площадка, където има боклуци, чийто собственик не се знае. По думите ѝ имат отговор от министъра, че за 5 години са внесени 734 000 т от трети страни, не от Европа.

"Целта на вота на недоверие е да поставим за пореден път остро въпросите за чистия въздух, чистата вода и българската земя. Казвам за пореден, защото от 2017 го края на 2019 г. 17 пъти сме поставяли темата в българския парламент за водата в Перник'', заяви Нинова. Тя подчерта, че въпроса за боклуците на територията на цялата страна за същия период сме го поставяли 47 пъти.

"Във всички въпроси, които сме поставяли, сме предлагали и решения. Ще ги предложим за пореден път и по време на вота на недоверие“, категорична е лидерът на БСП.

По думите ѝ ще внесат отново предложения и се надява този път да ''има разум и да бъдат приети''.

"По отношение на водата за Перник има много въпроси за изясняване, но прави впечатление, че за 10 години цената ѝ е увеличена 3 пъти уж с цел инвестиции във водопреносната мрежа. За това време е сменена 0,5% от водопреносната мрежа и над 60% от водата изтича. Следователно безхаберие, некомпетентност и корупция са довели до това състояние, коментира още Корнелия Нинова.

По думите ѝ трябва да се носи и политическа отговорност, каквато е вотът на недоверие и наказателна, за да се види кой е допуснал да се стигне до това.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари