Коремът в излишък ще изчезне за броени часове!

0
Ето как куркумата свива коремните мазнини
Ето как куркумата свива коремните мазнини

Не е преувеличено да се каже, че куркумата е подправката на живота!

Когато моят лекар ми каза, че генетиката и теглото ми ме излагат на по-голям риск за сърдечно-съдови заболявания, отколкото е нормално за възрастта ми, знаех, че нещо трябва да се промени, сподели Zajenata.bg.

Аз напълно обърнах начина ми на живот с главата надолу. Започнах да се упражнявам всеки ден, пазих сърцето си здраво със Средиземноморската диета и започнах да допълвам дневната си диета с куркума.

Трябва да споделя, че това не е първият път, когато променям драстично диетата си. Но открих, че всеки път, когато го правя, всяко загубено тегло бързо се възвръща. Намаляването на теглото в областта на корема е особено проблематично.

Този път, аз взех съвет от натуропат и допълних диетата си с куркума. И това направи всичко различно! Последните проучвания са направили някои интересни находки около куркумата, които подкрепят моя опит с нея.

Куркума за отслабване

Едно скорошно проучване , проведено в Южна Корея е установило, че куркуминът, основната активна съставка в куркумата, е в състояние да превърне "лошите" бели мазнини в "добри" кафяви мазнини. Объркани ли сте? Не е изненадващо, като се има предвид, че много хора все още не знаят, че мазнините в тялото ни са съставени от съотношение добри (кафеви) и лоши (бели) мазнини. Различните мастни клетки имат еднакво различни приложения в тялото ви. Кафявата мазнина се трансформира в енергия и топлина в тялото, докато бялата мазнина е основно отговорна за съхранението на енергия за бъдещо използване като мастна тъкан.

В затлъстелите хора, кафявата мастна тъкан е с дефицит, докато бяла мазнина е в изобилие. Едва наскоро се доказа, че белите мазнини могат да бъдат трансформирани в кафеви мазнини, така че е вълнуващо да се види, че куркумата, една от най-разпространените подправки, е обещаваща добавка за отслабване.

Корейско проучване идентифицира четири механизма, които позволяват на куркумина, да насърчи промяната на белите мастни клетки:

Това променя генетично тенденцията на клетките към кафевите мастни клетки.

Тя насърчава създаването на нови митохондрии в клетките, които да заменят митохондрии, повредени от затлъстяване.

Това повишава нивата на протеините, отговорни за разграждането и премахването на мазнините.

Той подобрява вашите метаболитни процеси чрез увеличаване на активността на протеин киназа.

Куркума и възпаление

Ефектите от куркума за загуба на тегло не се основава единствено на неговите ефекти върху съотношението си на мазнини. Куркума е установено, че ефективно намаляване на възпалението, основен симптом свързан със затлъстяването. противовъзпалителен ефект куркумин върху клетките е показано, да обърне инсулинова резистентност и други симптоми, свързани със затлъстяването. Чрез ограничаване на тези основни симптоми, можете да го направи по-лесно за тялото си, за да държи на разстояние наддаване на тегло.

Много ползи от куркумата!

Куркумата е не само полезна за голяма загуба на тегло, но е показано, че е ефективна при лечение на редица здравни проблеми, включително:

  • Диабет
  • Депресия
  • Рак
  • Кожни заболявания
  • Болест на Алцхаймер
Източник: Zajenata.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари