Кораб с провизии потегли към Газа

0
Плавателният съд носи 200 тона храни
Плавателният съд носи 200 тона храни

Плавателният съд носи 200 тона храни

Първият кораб с помощи за Газа потегли към блокирания анклав. Той носи 200 тона храни, които бяха натоварени в кипърското пристанище „Ларнака”. Европейският съюз и Обединените арабски емирства стоят зад пратката.

След ескалацията на конфликта с Израел, в Ивицата Газа има тежък недостиг на храна и други провизии. Малкият кораб, който тръгна днес към анклава, е собственост на испанска благотворителна организация. От съображения за сигурност не беше съобщено точно къде ще остави пакетите. Ясно е, че няма да се използва пристанището на Газа, а ще бъде изграден плаващ кей, съобщава NOVA.

Ситуацията на терен е по-драматична от когато и да е било. Всички сме чели докладите за умиращи от глад деца. Това не може да бъде позволено трябва да го спрем. Съединените щати ще строят плаващо пристанище, което да приема големи кораби. Докато стане готово, ще използваме малки кораби като този”, закани се председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари