Кораб с 80 човека потъна в Турция

0
Властите смятат, че контрабандисти са прекарвали мигранти през езерото, за да избегнат полицейски и военни контролно-пропускателни пунктове по традиционните транзитни маршрути
Властите смятат, че контрабандисти са прекарвали мигранти през езерото, за да избегнат полицейски и военни контролно-пропускателни пунктове по традиционните транзитни маршрути

Кораб с около 70 до 80 души на борда потъна в езерото Ван в източна Турция, съобщи афганистанският телевизионен канал 1TV, с позоваване на представител на Министерството на външните работи на Афганистан

Сред пътниците са били имигранти от Афганистан. Според информацията, всички, които са били на кораба, с изключение на капитана, са загинали, отбелязва "Монитор"

Турски спасителни екипи са открили останките на кораба, като данните са за изчезнали 55 до 60 мигранти, съобщава АП. Досега са открити 13 тела.

В сряда издирващите екипи, използващи устройства за подводни изображения, намираха останките 106,5 метра дълбочина в езерото, съобщават от офиса на областния управител.

Езерото е близо до границата с Иран, но се намира в границите на Турция. Властите смятат, че контрабандисти са прекарвали мигранти през езерото, за да избегнат полицейски и военни контролно-пропускателни пунктове по традиционните транзитни маршрути, използвани за контрабанда на мигранти, които преминават в Турция от Иран.

Турция, която е домакин на около 3,7 милиона сирийски бежанци, е основен пункт за преминаване на мигранти, които се опитват да стигнат до Европа.

Властите задържаха петима души във връзка с трагедията и отстраниха местен администратор от длъжност. Според съобщения в медиите, мигрантите са от Пакистан, Афганистан и Иран.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари