Кораб с мигранти потъна край Гърция

0
На борда на риболовния кораб е имало поне 400 души, стотици са изчезнали /снимката е илюстративна/
На борда на риболовния кораб е имало поне 400 души, стотици са изчезнали /снимката е илюстративна/

На борда на риболовния кораб е имало поне 400 души, стотици са изчезнали

Преобърнат риболовен кораб, дълъг 30 метра, е потънал в крайбрежието на Гърция, като досега са потвърдени 17 смъртни случая, съобщи "Катимерини", цитиран от БГНЕС.

Разследването е в разгара си, а според оценките на борда е имало поне 400 души, поради което има опасения, че стотици хора са изчезнали.

Според служители на бреговата охрана телата на 17 мигранти са били извадени от кораба, потънал край Пилос в международни води.

До момента са спасени общо 104 мигранти.

Четирима от тях са били прибрани от спасителите и са транспортирани с хеликоптер до болницата в Каламата с хипотермия. Останалите 100 души са прехвърлени на пристанището.

Според първата информация на властите риболовният кораб е отплавал от Тобрук (Либия); гръцките власти са били уведомени за това от италианските им колеги.

Оперативният отдел на бреговата охрана информира Централната пристанищна администрация на Ираклион, че мигрантите ще бъдат прехвърлени в Калус Лименес.

Местните пристанищни власти, членовете на Червения кръст от и линейки на бреговата охрана вече са се отправили към пристанището, въпреки че засега няма данни за необходимост от медицинска помощ.

Платноходката с мигрантите е била изтеглена на буксир от катерите на пристанищните власти на Йерапетра, Палеохора, Агия Галини и Калус Лименес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари