Кораб-ресторант отваря врати за Великден

16
Корабът е закотвен до Топлата вода в Русе и съвсем скоро ще отвори врати за първите си посетители
Корабът е закотвен до Топлата вода в Русе и съвсем скоро ще отвори врати за първите си посетители Снимка: БРЯГ

Корабът е закотвен до Топлата вода в Русе и съвсем скоро ще отвори врати за първите си посетители

Ремонтът на кораба „София“, който доскоро бе част от круизния парк на „Дунав турс“, върви с пълна сила и вече е на финалната права.

Плавателният съд, който дълго време престояваше в лимана на Пристанищния комплекс, бе закупен от фирма „Рубишипс” и русенеца с бизнес в Испания Илиян Пенев.

Новите собственици още тогава обявиха намерението си да го превърнат в развлекателен плаващ комплекс с ресторант, басейни, дискотека, пиано бар и хотелска част. Корабът вече е закотвен на стоянката до Топлата вода в Русе и съвсем скоро ще отвори врати за първите си посетители, пише БРЯГНЮЗ.

Докато в общите части все още кипят довършителни работи, в кухнята под вещото ръководство на единия от собствениците – Илиян Пенев, и шеф готвача Иво Димитров се тества всеки детайл от менюто блюдо по блюдо. Особено се набляга на средиземноморските специалитети, които ще бъдат запазената марка на новото заведение. Именно от Пенев се очаква да бъде гуруто на ресторантската част на новата увеселителна атракция. Русенци свързват името му с разработването на ресторант „Хепи” и превръщането му в едно от най-посещаваните и до днес заведения за хранене в Русе. След това в продължение на доста години Пенев трупа опит в ресторантьорския бизнес в Испания.

Средиземноморската кухня

Ресторантът на кораба „София” е разчетен да посреща до 200 посетители и половината от менюто му ще бъде основано на най-доброто от средиземноморската кухня. Втората половина е предназначена за традиционалистите и чуждестранните гости, които несъмнено ще искат да опитат шедьоврите на българската кухня, разказа Илиян Пенев.

В пиано бара ще се сервират квалитетни напитки под звуците на приятна клубна музика. За ценителите е запазено и реставрирано оригиналното пиано, пропътувало хиляди километри по река Дунав по време на експлоатацията „София” като круизен правателен съд. 100-местният пиано бар ще се отваря по специлни поводи при предварителна заявка. На разположение на деловата аудитория са и две зали за конгресен туризъм, които ще действат и като ВИП зони.

Супер изненада очаква феновете на футболната звезда Христо Стоичков. Именно в Русе и точно на борда на новата туристическа атракция ще отвори врати първият и еднинствен в България засега представителен магазин на спортния бранд на Камата – Н8S. Румънските фенове на българския „модерен ляв” вече тръпнат да го посетят още преди официалното откриване на заведението.

Кога ще бъде то, собствениците още пазят в тайна, но повече от ясно е, че предстои съвсем скоро. При всички положения, за предстоящия празник на Русе Гергьовден това ще стане, а може би и още за Великденските празници, издаде източник от екипа.

Вижте кадри от последните довършителни работи преди откриването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    20
    Бай Иван
    Ако няма пърцуца, няма стъпа там.
  • 5
    19
    Милю
    https://www.lex.bg/news/view/5952
  • 5
    18
    Люляк Матов
    Ах.х...х....мари Кънооооо Ко са та прайли...ма.а.а.а мед ти капе мед от устата.Малеййййй магьосници....и ..и...олеееее в коментарите Малееее Разхлестен.а..а.а.а .... или разхлестен? Чародейцииииии.....голям кеф си изпитала....Кънооооооооо....духовен....колко пъти свърши докато писа.а.а.а.а..а. ..... ма.а.а.а.аааа....
  • 9
    17
    Do 16
    Това неграмотно писане някаква безвкусна шега ли е или наистина си пълен профан...чак ми се зави свят...
  • -11
    16
    Нефизе
    Русе има нужда от такова изискано заведение най-сетне.Толкова ентилегентни хора нямат каде да си поопщуват слет работната седмица.Ще има музика и вкусни спецеалитети от чужбина - риба и октопот най-малкото.Може да поканите Илиян Бойдев,Галин и Галена,Коцето.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари