Контрольори стават жертва на агресивни пътници

1
Физическа саморазправа между пътничка и контрольорка
Физическа саморазправа между пътничка и контрольорка Видео: Марио Евстатиев

Зрител на Нова телевизия предоставя видео с агресия на пътници в градски транспорт спрямо контрольорите, които си вършат работата.

"В последната седмица, столичният градски транспорт се превърна във водеща тема за новинарските емисии благодарение на предложението на Центъра за градска мобилност от 1 юни столичани да плащат с 60 стотинки повече за единично пътуване с масовия градски транспорт.

Един от аргументите на вносителя на предложението бе, че ще се насърчи пътуването с карти, респективно - ще намалее броят на гратисчиите.

Успоредно с това предложение, от ЦГМ предприеха масирани акции по контрол на редовността на пътниците, които, оказва се, дори при цена от 1 лев в момента, избират да пътуват гратис или с чужда преференциална карта. Такъв е случаят, който заснех днес на спирката на трамвайни линии 20, 22 и 23 на гара "Подуяне".

Пътничка, заловена от контролен екип да пътува с чужда персонализирана карта на лице с намалена трудоспособност, не само, че отказа да заплати глоба, но последвалите действия по отнемане на нередовната карта и опит за санкциониране на пътничката станаха причина за физическа саморазправа.

Жертва ли са контрольорите на агресивни пътници?

Този въпрос ще става все по-актуален, особено ако поскъпването на билетчето стане факт.

Оставям на уважаемите зрители сами да направят изводи от видеото, което публикувам".

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари