Гавра с пътниците в градския транспорт в Русе

0
Хем не им работят валидаторите, хем пътниците са им виновни
Хем не им работят валидаторите, хем пътниците са им виновни Видео: TVN

Ако имате карта за обществения транспорт в Русе, но се качите в автобус на частен превозвач, валидаторът в който не работи, трябва да представите касова бележка за закупената карта.

За тази скандална практика сигнализираха възмутени русенци, предаде TVN. По думите им, при неработещ валидатор всички частни превозвачи вече изискват касова бележка за закупената карта за пътуване в градския транспорт, което според тях не е редно.

Бележките са разлепени в частните автобуси от началото на месеца. От написаното върху тях става ясно, че при неработещ валидатор, пътникът трябва да представи касова бележка за абонаментната си карта за пътуване. В противен случай, „пътникът ще се счита за нередовен и ще бъде таксуван с 1 лев“.

За мен това не е издържано като документ. Това, че не работят устройствата им, не е проблем на редовния пътник, а на Общината, на фирмата, която обслужва транспорта и е редно да се обърнат към хората, които поддържат тези устройства. На какво основание задължават пътника!?“, каза Светла Кърчева.

От коментарите в социалните мрежи става ясно, че вече има и хора, които са били принудени да платят по новата схема. Преди дни подобен случай е имало в линия №16. „Шофьорът на линията направи луд скандал, спря автобуса и рече: „Слизай!“. Разбира се, че не слязох, даже и след като спря автобуса малко след спирка. Почакахме си дружно, като през цялото време спорехме“, пише мъж в социална мрежа. Пак там, жена допълва следното: „Защо трябва да мъкна ненужни хартийки, за да доказвам нещо на някого? И пак не намирам логика в действията на въпросната фирма“.

По думите на хората това е незаконно и унизително за тях, а и превозвачът буквално си измивал ръцете заради неработещите валидатори. Според Светла Кърчева, всеки може да намери касова бележка, която да представи и да пътува гратис. На фона на новите правила, въведени от превозвачите, продължават да не се изпълняват курсове на линии, особено към по-отдалечените квартали на Русе.

Това принуждава хората да се обединяват помежду си и да си хващат такси, за да се приберат до домовете си. Потърсени за коментар, от фирмата превозвач заявиха, че вината за неработещите валидатори не е тяхна, а представянето на касова бележка бил единственият начин да разберат за коя линия е издадена картата.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари