Консумацията на повече солена храна е сигнал за здравословен проблем

0
Диетологът Елена Соломатина изброи възможните здравословни проблеми
Диетологът Елена Соломатина изброи възможните здравословни проблеми Снимка: ThinkStock/Getty Images

Ако обичаме да похапваме повече солени храни, това може да е сигнал за възникнал здравословен проблем

Диетологът Елена Соломатина изброи възможните здравословни проблеми, които може да са предпоставка за внезапното влечение към солената храна:

Дехидратацията е често срещан проблем в горещите летни дни, или след тежки упражнения във фитнеса, когато човек се изпотява силно и полезните соли и минерали се изхвърлят от тялото, след което може внезапно да изпитаме желание за солени храни.

При хранителни отравяния, стомашно-чревни проблеми, свързани с повръщане или диария, когато организмът губи течности и соли и се опитва да компенсира, посочва специалистът.

Желание за солена храна може да се появи и при ниско кръвно налягане - човек се чувства уморен, объркан, липсва приток на кръв към мозъка.

"Ако изядете кисела краставичка или парче херинга, ще се почувствате съвсем различно и доста по-добре. Солта задържа течностите в организма и повишава кръвното налягане", съветва Соломатина, цитирана от БГНЕС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари