Консултативният съвет за национална сигурност започна

0

Консултативният съвет по национална сигурност, свикан от държавния глава Росен Плевнелиев в търсене на изход от политическата криза, вече заседава.

Тук са премиерът Бойко Борисов, заместникът му в ГЕРБ и лидер на депутатите от партията Цветан Цветанов, шефката на Народното събрание (НС) Цецка Цачева, министрите на финансите Владислав Горанов и на външните работи Даниел Митов, лидерите на БСП Корнелия Нинова, на ДПС Мустафа Карадайъ, на "Атака" Волен Сидеров и на "Народен съюз" Румен Йончев, на БЗНС - военният министър Николай Ненчев, съпредседателят на РБ Найден Зеленогорски (последните двама представляват реформаторите) и този на Патриотичния фронт - водачът на НФСБ Валери Симеонов, зам.-шефът на НС Кирил Цочев от АБВ, информира 24 часа.

Лидерът на "Атака" е единственият, който говори, преди да влезе на консултациите. Той заяви, че ще постави на Съвета темата за бежанците. Според него ГЕРБ и БСП трябва да постъпят разумно в тази ситуация.

Темата на КСНС е актуалната политическа обстановка в страната и набелязването на мерки за излизане от политическата криза след президентските избори и подадената оставка на правителството.

Новоизбраният президент Румен Радев също беше поканен да вземе участие в заседанието, но още вчера стана ясно, че той е отклонил поканата. Причината - не иска да се размива отговорността, каквато той не носи засега.

След днешната среща предстои последователно връчване на три управленски мандата.

Ако и трите бъдат върнати, президентът най-вероятно ще състави за трети път служебен кабинет. Другите варианти са кабинетът в оставка да работи до встъпване в длъжност на новия президент или втори опит в рамките на този парламент да се състави правителство. Както "24 часа" писа, след като Борисов предупреди, че няма да съставя кабинет с мандата на ГЕРБ, от РБ го увещават да управлява с техния, ако държавният глава връчи третия именно на реформаторите.

Очаквайте подробности!

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари