Консулството на България в Лос Анджелис обяви спешен телефон заради бурята "Хилари"

0
Югозападната част на САЩ е пред заплахата от задаващата се тропическа буря
Югозападната част на САЩ е пред заплахата от задаващата се тропическа буря Снимка: ЕПА / БГНЕС

Югозападната част на САЩ е пред заплахата от задаващата се тропическа буря

Десетки хиляди хора се евакуирани в Канада и Испания заради пожарите. В канадската провинция Британска Колумбия около 30 хиляди души получиха заповед да напуснат домовете си. Огънят почти достигна град Келоуна и районът е напълно изолиран, предава БГНЕС.

Предстоят още трудни часове и даже дни, заяви премиерът на канадската провинция Западна Колумбия Дейвид Иби. В Келоуна, град със 150 хиляди души население, пожарникарите са били принудени да се оттеглят. Някои са останали в капан зад фронта на огъня, докато спасявали местни жители. Премиерът на страната Джъстин Трюдо каза, че пламъците са причинили "ужасни загуби". Той се срещна с евакуирани хора от Йелоунайф, столицата на Северозападните територии. По официалните данни в Канада вече са изгорели над 14 милиона хектара. Има и жертви – поне четирима души.

В плен на пожарите останаха и части от Тенерифе, един от Канарските острови в Атлантическия океан. Пламъците обхванаха в сряда планинския национален парк около вулкана Тейде. Засегната е площ с периметър от 50 километра.

Регионалните власти определят ситуацията като най-трудната за последните 40 години. Битката с огъня е усложнена от терена, горещините и силния вятър.

Югозападната част на САЩ е пред заплахата от задаващата се тропическа буря "Хилари". Генералното консулство на България в Лос Анджелис обяви телефонна линия за нуждаещи се от помощ. От консулството заявиха, че имат готовност да съдействат на български граждани, ако са в беда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари