Конституционният съд образува дело за референдума за българския лев

0
Докладчик по делото е съдия Соня Янкулова
Докладчик по делото е съдия Соня Янкулова Снимка: БГНЕС

Докладчик по делото е съдия Соня Янкулова

Конституционният съд образува дело по искане на народни представители за установяване на противоконституционност на решението на Народното събрание за отказ от произвеждане на национален референдум с въпрос: "Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година?". Това става ясно от съобщение на съда.

Докладчик по делото е съдия Соня Янкулова.

От "Възраждане" казаха, че в петък внасят жалба в Конституционния съд (КС) във връзка с референдума за запазване на българския лев.

Жалбата е подписана от 49 народни представители. Освен цялата парламентарна група на "Възраждане", се е подписала и тази на "Има такъв народ" (ИТН), както и независимият депутат Радостин Василев, каза Костадин Костадинов.

На 7 юли парламентът отхвърли предложението за произвеждане на национален референдум с въпрос "Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година?".

В подкрепа на допитването гласуваха 68 народни представители, 98 бяха "против" и 46-ма се въздържаха.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    2
    вгъZроден патреотар
    Истинските патреотари се борят срещу капитализма като укриват данъци докато дерат по 100 кожи от другите патреотични овце. За справка: https://www.dunavmost.com/novini/nap-targovtsi-na-sabora-v-rozhen-masovo-ne-sa-izdavali-kasovi-belezhki
  • -2
    1
    Много вожд малко индианец
    много обичам да ми праят рИфИрендуми за да легитимират колосални кражби от народЯ. Особенно ми хареса рифирендумъ за АЕЦ Белене. Гласувах "ЗА!" както и целия БГ народ. РезИлтатъ от рифирендумъ беше положителен (за руснаците и вожда). За това бате Бойко по бързата процедура даде няколко милиарда за площадка и обурудване без срокове и конкурси. И така 12 години бате Бойко построи по наше желаний АЕЦ Белене, както построи 500 000 километра магистрали. Сега новия ни вожд Костя ни води към нови хоризонти с рифирендумъ за еврото! Това е изцяло в полза на народЯ и е патреотичну, както вече знаем! Рифирендумъ е думата на народЯ! Истинска демокрацийя ви казвам, особенно щом някой партиен вожд го иска!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари