Конституршия до шия

0
Пишете Конституция, Ръбъли и Хламиди, вечни вносители, първи вестители, внезапни конституционалисти, свети мъченици пържолници, патриоти по кюлоти, независими доценти, академици под строй, интелектуалци, влечуги и всякаква съпътстваща сган!
Пишете Конституция, Ръбъли и Хламиди, вечни вносители, първи вестители, внезапни конституционалисти, свети мъченици пържолници, патриоти по кюлоти, независими доценти, академици под строй, интелектуалци, влечуги и всякаква съпътстваща сган! Снимка: БГНЕС

И рече Борисов.

Пишете нова Конституция, чемберчета, само така можем да се усучем в спиралата на събитията, за да не изтървем ритъма на времето, без да закръглим барем един мандат.

Реално погледнато - Царя Кобург, дето не знаеше де е България на картата на Европа, изкара пълен мандат и после още един като коалиционер.

Гербавата власт, въпреки своята неминуема правилност, така и не можа да изкара един пълен четиригодишен мандат.

С такъв президент, с онакъв президент, с такъв прокурор, с онакъв прокурор, с такъв съпорт, с онакъв съпорт - все не можем да я изкараме докрая.

За трети път я подхванахме и пак отива работата на счупена стомна. Скандално е! Исторически е нелепо.

Нашата доктрина е хем доминираща, хем недоправена.

Затова пишете Конституция, Ръбъли и Хламиди, вечни вносители, първи вестители, внезапни конституционалисти, свети мъченици пържолници, патриоти по кюлоти, независими доценти, академици под строй, интелектуалци, влечуги и всякаква съпътстваща сган! Пишете и спорете помежду си за всичко - за брой джендъри и брой депутати, за казарма и карма, за преамбюли и будоари, за параграфи и алинеи. Ако трябва, с ченгел ще ги вадим тия членове и поправки на поправките.

Пишете нова Конститтуция, ама не бързайте нито с мисълта, нито с действията, ловете мига и го разлагайте на съставни части. Ремонтирайте ремонтираното и обръщайте файлове като малоумни. Блажени са простите духом и мощните телом. Всяка спечелена секунда ни приближава към завършването на мандата.

Давайте и вземайте от всички посоки всякакви предложения за тая Конституция, въвлечете в безсмислени разговори всеки член на нашето клето общество, внушете на материала, че да пишеш Конституция е като икономиката икономична - дело на всеки! Нека дори най-последният отпадък на нашето общество се включи в това разкашкване на времето.

Богатий с парите, умникът с умнотията, глупакът с тъпотията, прокурорът с каскета, антропологът с али-балите, Цецерон с тръста си, Бюрека с халюцинации, Дани Ръбъл с мозък... Нека всеки се включи в общия шум и да се изнесе дебатът в тия координати - какви конкретно конституционни промени са ни необходими в тоя момент! Няма значение кой колко отбира от тая работа. Тичайте по всички абсциси, ординати апликати и азимути, въртете тангенси и котангенси, само и само да извъртим с колелото на Историята един пълен оборот.

Не е историческо три пъти да я почваме и един път да не я довършим!

Вече влезнахме в Историята и преди да излезнем, заприщваме изхода с една Конституция, в която всеки ще хвърля каквото му текне от със сополите.

Слагам на тезгяха на Историята това последно и отчаяно занятие: Конституция.

Нека всеки хвърли в казана на новата Конституция по един морков или карфиол, или зелен домат, или целина, или аспирин.

Да направим тая туршия на всенароден юруш в есента на нашето доволство, да забъркаме тая каша на заедността, да се оплетем в тия свински черва и свински опашки!

Оставете уличниците да се наиграят, пращайте им само по някой независим валяк и безпризорни доценти.

На нощното ми шкафче няма пистолет, има Конституция, ще си пусна тайни записи как се трудя над Основния закон.

В чекмеджето ми са само поправки и ченгели, пари не ми трябват.

Всяка спечелена секунда е злато!

Г-н Балев / вестник СЕГА

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари