Конфискуваха завод на General Motors

0
Според автомобилния гигант отнемането на имуществото ще доведе но невъзстановими щети за фирмата
Според автомобилния гигант отнемането на имуществото ще доведе но невъзстановими щети за фирмата

Властите във Венецуела са иззели завода на General Motors в индустриалния център Валенсия, обявиха от компанията, цитирани от Ройтерс.

Конфискацията идва на фона на задълбочаваща се икономическа криза в страната, която вече се отрази на множество американски компании, коментира агенцията. Вчера при ожесточени протести срещу президента Николас Мадуро при сблъсъци с полицията по улиците на Каракас загинаха трима души. Над 400 са задържани.

"Вчера фабриката General Motors Venezolana бе неочаквано конфискувана от властите, което прекъсна нормалната й работа. Активи на компанията като автомобили, са незаконно отнети от фабриката", заяви компанията в изявление.

Според автомобилния гигант отнемането на имуществото ще доведе но невъзстановими щети за фирмата, нейните 2678 работници, 79 дилъри и доставчици.

От компанията обявиха, че се изтеглят от страната, но ще предприемат всички законови мерки във и извън Венецуела, за да защитят правата и собствеността си.

Протестите във Венецуела започнаха този месец, след като администрацията на президента Мадуро забрани на опозиционния лидер Хенрик Каприлис да заема политически постове през следващите 15 години. 

Икономиката на страната страда силно от няколко години, най-вече заради ниските цени на петрола. Тя се е свила с 18% миналата година, като отбелязва трета година на рецесия. Безработицата възлиза на 25%, а инфлацията е с трицифрени размери, като за догодина МВФ прогнозира 2000% ръст на цените.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари