Кондукторка изхвърли котка от пътнически влак

1
280 000 пуснаха петиция за уволнението на служителката
280 000 пуснаха петиция за уволнението на служителката

280 000 пуснаха петиция за уволнението на служителката

Руският държавен жп оператор се извини, след като кондуктор изхвърли котка от пътнически влак при минусови температури, предаде ДПА.

След дълго търсене с помощта на стотици доброволци котката Туикс бе намерена мъртва, съобщи нейният стопанин, цитиран от руски медии. Шокирани руснаци пуснаха петиция в платформата charge.org, като призоваха руската държавна железница да уволни служителката, а петицията вече е събрала повече от 280 000 подписа.

Служителката във влака грешно е помислила, че Туикс е бездомно животно, което се е качило във влака на гарата в западния град Киров, съобщи руската железница. Компанията каза, че съжалява за случилото се и че ще промени процедурите си. Отсега нататък безпризорните животни във влаковете ще се предават директно на персонала на гарата. След това служителите ще потърсят стопанина или ще настанят животното в приют.

Руският жп оператор каза, че служителката на влака от Екатеринбург до Санкт Петербург е попитала пътниците дали животното си има стопанин, но никой не е отговорил.

"Пътниците забелязаха, че котката обикаля из влака без надзор", се казва в изявлението на руската железница.

Тогава кондукторката изхвърлила животното навън, защото подозирала, че стопанинът ѝ вероятно може да потърси котката около близката гара. Пътникът, който вероятно е бил заспал, съобщил на персонала във влака, че котката липсва чак 10 часа след потеглянето от Киров. Според руския жп оператор това се е случило на 11 януари.

След дни търсене бе съобщено днес, че Туикс е открит мъртъв в снега вчера сутринта на около 1 километър от гарата в Киров. Причината за смъртта не е известна. Железницата все пак уточни, че в Русия пътниците трябва да носят домашните си любимци в клетка, когато пътуват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари