Компания даде на съд новото райониране на Русе

4
Най-големият вносител на автомобилни гуми у нас подаде жалба
Най-големият вносител на автомобилни гуми у нас подаде жалба Снимка: Dunavmost

Най-големият вносител на автомобилни гуми у нас подаде жалба

Новото райониране на Русе влезе в съда след жалба на голяма фирма. Първото заседание вече е насрочено за 15 май, след като делото бе образувано в началото на февруари.

Жалбоподател е най-големият вносител на автомобилни гуми у нас фирма „Диана“ ООД, която оспорва Решение №13, прието с протокол от № 3/21.12.2023 г., от Общински съвет-Русе. С него са приети нови зони за територията на град Русе, от които се определя коефициентът за местоположение, елемент от формулата за определяне на данъчната оценка на недвижимите имоти.

Жалбоподателят претендира за прогласяване на нищожност на оспореното решение, при условията на евентуалност се претендира неговата отмяна като унищожаемо, информира Русе Медиа.

Припомняме, че предложението на общинската администрация бе внесено с мотива, че зоните не са променяни от 1998 г., като към настоящия момент те не отговарят на реалностите по отношение на предлаганите от Общината услуги.

Целта на предложението е осъвременяване на данъчните оценки на имотите с реалните пазарни условия. Окончателно предложението включва определянето на няколко зони. Така почти всички квартали минаха в първа зона, във втора бяха включени „Дружба 1“, „Дружба 3“ и „Веждата“, а в трета – „Дружба 2“ /Селеметя/, „Нова махала“, „Тракция“. Зона IV обхваща двете промишлени зони – Източна и Западна, а в пета зона са имотите в местностите Кръста /“Христо Македонски“, Под левента, Гълъбец, Караач, Папаз дере, Камусчията, Сръбчето, Слатина, включени в строителните граници по ОУП, кв. „Средна кула“, кв. „Долапите“, кв. ДЗС и кв. „Образцов чифлик“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    Русенец
    Ей, русенке, ся взимаш ли 150-200 лева заплата, както като си плащала стотинки вода? Не нали, взимаш над 1000 лева минимум. И аз искам апартамент за 10к лева, ама няма. Инфлация, времената др менят, парите сменят стойността си...
  • 0
    6
    русенка
    Какво означава да се променят зоните за живеене?! Как така местят кварталите? По суша, въздух и вода ли? Живея в Родина -2 и когато отидох да плащам данък жилище, ми взеха 100% отгоре, защото "преместили" квартала към центъра. Събота и неделя няма автобуси №№ 5 и 19 и вървим пеш по 25-30 мин. към центъра. А кубик бистра студена вода по времето на соца беше няколко стотинки, днес е 5 лева.
  • 4
    5
    ...
    „...предложението на общинската администрация бе внесено с мотива, че зоните не са променяни от 1998 г., като към настоящия момент те не отговарят на реалностите по отношение на предлаганите от Общината услуги“. Живея в Родина. Ако реша да отида на театър, трябва да се кача на автомобила си, защото автобус по това направление няма, а ако реша да тръгна пеш ще пътувам толкова колкото и през 1998-ма, понеже разстоянието не е променяно от тогава. Хубаво, отивам с колата, но като се върна в 21:00 на улицата вече няма места за паркиране, щото общинска администрация, като дава право на строеж на нови жилищни кооперации, не изисква от предприемача адекватен брой гаражни места за автомобили. Може ли пак да кажете, какви услуги предлага Общината, за които трябва да плащам повече! П.П. Забравих да спомена данък МПС, който си плащам редовно и Общината редовно закъснява с 15 години да ремонтира повредените пътни настилки.
  • 9
    4
    Митев
    Явно има граждани дето още не са си платили данъците и още не знаят за какво става въпрос,одобрявам стореното,ние като не можем да си защитим правата ето Ви една фирма, която ще Ви помогне да го направите,стига с тая завист и мислете прагматично, след като държавата излъга и не даде пари на общината,събраха се "старейшините" и решиха да си ги вземат от нас гражданите.....
  • 0
    3
    Възмутено
    И тримата сме едно и също общинарско тролче на заплатка при леблебийския нискостеблен ебльо! Аз съм толкова тъпо и гладкомозъчно тролче, че не знам, че съдът не дава права за завеждане на дела, а това е гражданско право на съдебна защита, уредено в Конституцията...ама нали съм неграмотно общинарско тролче, отде да ги знам тия работи....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари