Комисията по отбрана одобри закупуването на втора партида изтребители Ф-16

0
От „Възраждане” няма да подкрепят проекторешението
От „Възраждане” няма да подкрепят проекторешението Снимка: БГНЕС

От „Възраждане” няма да подкрепят проекторешението

Комисията по отбрана прие Проект на решение за приемане на Проект за инвестиционен разход „Придобиване на нов тип боен самолет” – втори етап, съобщи БГНЕС.

Депутатът Георги Георгиев от „Продължаваме промяната“ заяви, че приема за абсолютно задължително изпълнението на проекта. Условието на ПП е да бъде записано, че плащанията не трябва да продължават, ако има още забавяне, както по време на изпълнението на първия етап от проекта, обясни той.

Ивайло Мирчев от „Демократична България“ обясни, че неговата парламентарна група ще подкрепи и в зала проекта. Той е категоричен, че F-16 не българското общество и политически елит са в дълг към българската армия и само закупуването на осем самолета са достатъчни, а трябва да се направят много по-сериозни стъпки за нейното модернизиране.

От „Възраждане” няма да подкрепят проекта за втора партида изтребители Ф-16. Николай Дренчев запита кое налага да даваме близо 3 милиарда с ДДС на фона на обстановката в България.

Разходите за придобиването на нови 8 самолета са съсредоточени в рамките на 10 години. „Това, което ще придобием е въоръжение въздух-земя и въздух-въздух, за разлика от първия договор, в който беше включено само въздух-въздух и то не за всички самолети. С втория договор се придобиват и тези способности и това е и причината да изглежда цената по-висока“, обясни служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

Проектът първо трябва да бъде гласуван в Народното събрание, след това договорът да бъде вкаран в Министерския съвет, тъй като е международен, от МС с предложение на решение отново трябва да влезе в НС.

„Сроковете са много сгъстени, надявам се да успеем до 15 декември“, допълни военният министър Димитър Стоянов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари