Комисията по отбрана одобри да дадем 100 бронетранспортьора на Украйна

1
Спор предизвика процедурата, по която това трябва да се случи
Спор предизвика процедурата, по която това трябва да се случи Снимка: БГНЕС

Спор предизвика процедурата, по която това трябва да се случи

Парламентарната комисия по отбрана одобри България да предостави 100 бронетранспортьора от резервите на МВР в подкрепа на Украйна.

Спор предизвика процедурата, по която това трябва да се случи, отбеляза БНР.

При дебатите стана ясно, че МВР не е съгласно с това директно да се договаря с украинската страна за предаването на машините. От МО обясниха, че това е по-добрият вариант, защото процедурата при предаване би била по-кратка, а освен това МО няма в момента интерес към приемането на БТР-ите, защото не е бил предвиден щаб за тях.

Имаме по-модерни, каза зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов.

МО все пак каза, че ще помогне при изготвянето на документацията.

БСП и "Възраждане" бяха против решението. От БСП го определиха като евтин популизъм, а от "Възраждане" като липса на мисъл за българския интерес.

По време на дискусиите от ДПС припомниха, че към момента няма заплаха за България и България няма по този начин за участва в конфликта, но предаването на машините е знак за лоялност към международните партньори, които също участват и в защитата на българската сигурност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    6
    Браво, ама на кое?
    Опразват ни военните складове - поне да ни оставят възелина и тоалетната хартия, ако се наложи по нужда ...
  • -5
    5
    Долу руските боклуци
    Това е помощ за украинците, но от тяхната победа ще спечели и руския народ, който е жертва на малоумника Путин и неговите слуги в Кремъл. Тая война руснаците не приемат, че е за Русия и разбират много добре, че е в полза единствено на една шепа руски фашисти добрали се до властта.
  • -5
    4
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Браво! И България най-после да направи нещо против руския фашизъм и се присъедини към Световната коалиция в подкрепа на Украйна. Малко късно го правим, но все пак е в полза. Ако падне Путин това с помощта за Украйна ще е и всъщност помощ за руския народ, който е репресиран от режима на диктаторчето Путин!
  • 4
    3
    М М В Д Е
    Гъзоблизци и мижитурки. Яжхуевци простилюдки. Такова смешно правителство не е имало от сто години.
  • 5
    2
    по-скоро
    комисията по олигофренията
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари