Кольо Колев: Следващите месеци ще наблюдаваме гърч на управлението

1
Няма власт, която да може да удържи продължително, когато е загубила своята легитимност
Няма власт, която да може да удържи продължително, когато е загубила своята легитимност

Властта се делегитимира, през следващите месеци ще наблюдаваме гърч на управлението

Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ Кольо Колев, директор на агенцията за социологически проучвания "Медиана". Според него от сегашната ситуация печели властта, но в крайна сметка ще спечелят гражданите.

„Властта със своите шикалкавения се делегитимира. Властта ще прави Конституция, ще свика ВНС при положение, че тя тотално е изчерпала доверието на хората. Хората нямат доверие за елементарно управление, при това положение тя размахва някакви шарени балончета. Самото действие е смешно, затова казвам, че властта се делегитимира и в крайна сметка победители ще бъдат гражданите. Бойко Борисов ще може да запише в CV-то си, че е изкарал един пълен мандат, но това е пирова победа на властта“, коментира Кольо Колев.

По думите му обявеното в 56-я ден на протестите с искане оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев „Велико народно въстание“ не се е провалило. Кольо Колев направи паралел с Априлското въстание и обясни, че в крайна сметка гражданите ще получат исканите оставки именно заради делегитимацията на властта.

„Това не е краят, а началото на по-чист, нов политически сезон и въобще политически процес в България. Няма власт, която да може да удържи продължително, когато е загубила своята легитимност. През следващите месеци ще наблюдаваме гърч на управлението, което ще се прикрива зад тези шарени балончета, които успя да пусне – Конституция, ВНС, изборни правила. Управляващите ще продължат да раздават пари, за да тушират напрежението. От една страна ще бъдем в условия на икономическа криза заради коронавируса, а от друга страна – в политическа криза в резултат на тоталната загуба на доверие от избирателите“, коментира експертът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари