Кольо Колев: ПП-ДБ ще подвият опашка и ще се отстъпят терен на Борисов и Пеевски

0
Това, което наблюдавам е смърт на политиката, заяви проф. Анна Кръстева
Това, което наблюдавам е смърт на политиката, заяви проф. Анна Кръстева Снимка: Bulgaria On Air / стоп-кадър

Това, което наблюдавам е смърт на политиката, заяви проф. Анна Кръстева

С напредването на времето залогът и изискванията между партньорите, за да се случи ротацията, стават все по-големи.

"Има два сценария. Първият - Мария Габриел не харесва меморандума, не иска ротация - отиваме на избори. Изборите се печелят от ГЕРБ с малко повече от предишните, но не достатъчно да управлява самостоятелно и понеже силно се е затвърдил разводът с ПП-ДБ, се търсят нови партньори за коалиция. Тези нови кои са? "Възраждане" и БСП, това е в разгара на несвършващата война в Украйна, където тези политически партии са на два абсолютно полярни края на политическата сцена. Другият сценарий е по-скромен. Да има ротация, тези томахавки да ги приберат и да не убиват политиката. Това, което наблюдавам е смърт на политиката", заяви проф. Анна Кръстева в студиото на "Денят ON AIR".

Меморандумът, предложен от ПП-ДБ миналата седмица, предизвика сериозни скандали сред политическите сили.

"С отказа да направят коалиция с ГЕРБ, ПП-ДБ вкараха Пеевски в леглото. Те не си дадоха сметка за това и Пеевски започна да ги избутва все повече и повече към рамката на леглото, което почва да не им харесва. В резултат на това те решават да предприемат мерки. Този меморандум е насочен точно в тази посока, по някакъв начин да изтласкат Пеевски от леглото. Това е единният пласт - опит на ПП-ДБ да изтласка ДПС от политическата спалня", каза социологът Кольо Колев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него този опит е обречен още от началото, а ПП-ДБ ще се наложи да "клекнат" пред ГЕРБ.

"Ясно е, че са получили съответните шамари и са погледнали в огледалото за какво става дума и са наясно, че са в слаба позиция. При това положение те си подвиват опашката и ще се опитат да задържат това, което може да се задържи, отстъпвайки терен на Бойко Борисов и на Делян Пеевски", смята Колев

През уикенда Бойко Борисов поиска 50% от министерствата, днес пък Кирил Петков заговори за това колко са хората на ГЕРБ, ДПС и Радев във властта, а след това Делян Пеевски излезе със собствена позиция. В изявлението на Пеевски се подчертава, че хора на ДПС в ДАНС няма.

"Най-печелившото в стратегията на тази мощна атака срещу ПП-ДБ е, че тя постига целта си. Тази атака не е точно за дялкане, тя е за това тотално да ги отклони от тяхната стратегическа задача. Деликатно беше казана тя, а тя е, че те трябва да си изграждат партията. Те нямат достатъчно структури по места. Силата на една партия не е кой има по-агресивен дискурс, а кой има по-солиден избирателен резерв", посочи Кръстева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари